Bilsikringskurs

Vi tar sikring av barn og utstyr på alvor. Ønsker du å utvide din kompetanse på hva som finnes av muligheter, og hva som er anbefalt av sikringsutstyr for barn med spesielle behov?

Om bilsikringskurset:

Hvert år skades mange barn helt unødvendig i bil. Et usikret barn kan bli alvorlig skadet, selv i lave hastigheter.
Barn under 135 cm, eller under 36 kilo er pålagt å bruke godkjent sikringsutstyr som er riktig i forhold til barnets vekt og lengde. Dette gjelder også barn med funksjonshemming. I tillegg til fokuset på sikkerhet skal bilsetet kompensere for funksjonshemningen, og hindre at barnet havner i en uheldig sittestilling.

 

Fysio- og ergoterapeuter har en sentral plass i kommune- og spesialisthelsetjenesten for barn og ungdom. Arbeidet som barneterapeut krever kompetanse som sikrer en profesjonell utøvelse overfor både barna, foreldre og andre aktører. Som ledd i å bidra til å bygge opp denne kompetansen tilbyr Bardum kurs i bilsikring av barn med spesielle behov. Gjennom kurset blir det belyst hvilke regler som gjelder og hvilke muligheter som både ivaretar sikkerheten, barnet og foreldrene/ andre aktører. Kurset tar for seg når standard bilsikring vil være hensiktsmessig og når tilpasset utstyr til barn med spesielle behov er nødvendig.

 

Målgruppen for kurset:

Fysio- og ergoterapeuter som jobber med, eller ønsker jobbe med, barn og unge i kommune- og spesialisthelsetjenesten, og som vil utvide sin kompetanse på hva som finnes av muligheter. Og hva som er anbefalt av sikringsutstyr for barn med spesielle behov.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

131