Brynjar er en aktiv syklist tross ALS

Brynjar (44) var en aktiv familiemann og syklist. For fire år siden fikk han påvist ALS. Formen blir dårligere og dårligere. 

Brynjar sykler med terapisykkelen Thera Trainer Tigo 550 ute på terassen i strålende sol. Han har på seg fullt sykkelutstyr og smiler bredt. Sykling har alltid vært Brynjars store lidenskap. Det skulle han ikke slutte med da han fikk ALS. Har har et smittende humør og en enorm stå-på-vilje.

Tross at formen stadig blir dårligere, ønsker han hele tiden være med på sykkelturer. De siste årene har Brynjar hatt ulike sykler tilpasset hans behov, som er i
rask endring. han begynte på en helt vanlig sykkel, før han gikk over til el-sykkel, og nå terapisykkel. Denne gjør at han kan sykle, tross stor fysiske begrensninger. Selv om han ikke får vært med gutta ut på sykkeltur i skogen, er dette en sykkel i Brynjars øyne.  Sykkelen gir han muligheten til å trene, få bevegelse og sirkulasjon. Det hender også at han tar den med ut på terrassen en fin sommerdag iført sykkeltøy og nyter livet.

Brynjar er fortsatt engasjert i sykkelmiljøet, og er en aktiv supporter på sykkelritt i nærområdet. Selv om sykdommen fører til store forandringer i livet til Brynjar, er det viktig for ham å være med på det han kan.

Lidenskapen han har for sykling, og gleden det gir ham, er viktig både for Brynjar og medlemmene i den lokale sykkelklubben.

Brynjar viser stort pågangsmot og sterk vilje. Det smitter over på kompisene og medlemmene av sykkelklubben. “De blir mer reflektert med tanke på hva man kan få til og hva som skal til for gå gi det lille ekstra”, forteller kompisen Arild.

Brynjar på sykkeltur med kompiser

Les også:

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

143