Brynjar er en aktiv syklist tross ALS

Brynjar (44) var en aktiv familiemann og syklist. For fire år siden fikk han påvist ALS. Formen blir dårligere og dårligere. 

ALS stopper ikke lidenskapen

Sykling har alltid vært Brynjars store lidenskap, og noe han helt klart ikke skulle slutte med da han fikk ALS. Han var med kompisene på sykkelturene i skogen så langt det lot seg gjøre, helt til formen ble for dårlig. Han har brukt ulike sykler ettersom formen har forandret seg. Det begynte med at den vanlige terrengsykkelen ble byttet ut med en el-sykkel, hvilket hvem som helst kunne foretrukket. Sykdommen har nå kommet lenger, og det beste alternativet er en terapisykkel. Den lar ham sykle tross store fysiske begrensninger. Han kan ikke lenger være med ut i skogen slik han aller helst vil, men dette er et særdeles godt alternativ, mener Brynjar.

Sykkelen gir meg muligheten til å trene, få bevegelse og sirkulasjon, forteller gledessprederen. Det hender også at han tar den med ut på terrassen en fin sommerdag iført sykkeltøy og nyter livet.

Brynjar sykler med terapisykkelen Thera Trainer Tigo 550 ute på terassen i strålende sol. Han har på seg fullt sykkelutstyr og smiler bredt.

En inspirerende supporter

Brynjar er fortsatt engasjert i sykkelmiljøet, og er en aktiv supporter på sykkelritt i nærområdet. Selv om sykdommen fører til store forandringer i livet til Brynjar, er det viktig for ham å være med på det han kan.

Lidenskapen han har for sykling, og gleden det gir ham, er viktig både for Brynjar og medlemmene i den lokale sykkelklubben.

Brynjar viser stort pågangsmot og sterk vilje. Det smitter over på kompisene og medlemmene av sykkelklubben.

“De blir mer reflektert med tanke på hva man kan få til og hva som skal til for gå gi det lille ekstra”, forteller kompisen Arild.

Brynjar på sykkeltur med kompiser

Les også:

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

143