Brynjar har ALS, men er fremdeles en aktiv syklist

Brynjar var en aktiv familiemann og ivrig syklist i starten av 40- årene, da han for 4 år siden fikk påvist diagnosen ALS.

Selv om livet har bydd på utfordringer er Brynjar fremdeles en stor inspirasjonskilde for mange med sitt smittende gode humør og sin enorme stå-på-vilje.

Sykkelen gir han muligheten til å trene, få bevegelse og sirkulasjon.

Sykling var og er fremdeles Brynjar sin store lidenskap. Selv om han stadig har blitt dårligere, har han hele tiden ønsket å være med på sykkelturer. Han har de siste årene hatt ulike sykler tilpasset hans behov. Først syklet han på en vanlig sykkel, så ble det en el-sykkel og nå har han en terapisykkel. Terapisykkelen gjør at han får sykle, noe som gir han stor glede. Selv om han ikke får vært med gutta ut på sykkelturer i skogen, så er dette en SYKKEL i Brynjar sine øyne. Sykkelen gir han muligheten til å trene, få bevegelse og sirkulasjon. Det hender også at han tar den med ut på terrassen en fin sommerdag iført sykkeltøy og nyter livet.

Han har alltid hatt lidenskap for sykling og det er gleden som gjør at han vil ut.

Selv om han ikke får blitt med gutta ute i skogen på sykkelturer, engasjerer han seg i sykkelmiljøet ved å være aktiv på nett og som tilskuer og supporter på sykkelritt i nærområdet. Selv om sykdommen fører til store forandringer i livet til Brynjar, er det viktig for han å være med på det han kan. Lidenskapen han har for sykling, og gleden det gir han er viktig, både for Brynjar og medlemmene av klubben.

Brynjar på sykkeltur med kompiser

Med hans pågangsmot og vilje så viser han styrke. Dette smitter over på kompisene og medlemmene av sykkelklubben ved at de blir mer reflekterte over hva man får til, og hva som noen ganger skal til for å gi det lille ekstra – forteller kompisen Arild.

Brynjar sykler på terapisykkel på verandaen

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

155