Berntsen – digital rehabilitering

Berntsen – digital rehabiliteringØnsker du å kjøpe eller søke om dette produktet?

Berntsen er fremtidens digitale trener og aktivitør. Han bidrar til noe vi kaller for digital aktivitetsmedisin.

Dokumenter

Beskrivelse

Berntsen er fremtidens digitale personlige trener og digitale aktivitør. Han bidrar til noe vi kaller for digital aktivitetsmedisin. Berntsen gir støtte og veiledning til eldre personer som mottar hjemmetjenester eller har vært på korttidsavdeling på sykehjem og trenger oppfølging. Berntsen kan også være forebyggende for personer som ønsker å bo hjemme så lenge som mulig. Aktiviseringsroboten er individuelt tilpasset med påminnelser om gjøremål og aktiviteter, og kan bistå både bruker/pasient, helsepersonell og pårørende i hverdagen.

Det finnes to typer Berntsen; én med og en uten «bein». Begge består i hovedsak av en iPad som er låst på Berntsen-programvaren slik at bruker ikke kan trykke seg bort fra programvaren. iPad og programvare er likt på begge utgavene og har samme funksjonalitet.

To typer – Berntsen Robot og Berntsen Beinlaus

iPaden på Berntsen Robot er plassert på en anordning bestående av hjul og et langt stag. Denne kan bevege seg rundt i brukers hjem og styres av helsepersonell eller pårørende. På denne måten kan man finne brukeren og «gå bort» til brukeren for å minne vedkommende på ulike ting, «gå» inn på soverommet for å se til brukeren og så videre.

Berntsen Beinlaus er helt lik som Berntsen Robot bortsett fra at den ikke har «bein» og kan dermed ikke fjernstyres rundt i brukers hjem. iPaden er plassert i en «fot» som står på et bord eller liknende, og kan dermed ikke forflytte seg rundt i brukers hjem.

Hvilken av utgavene som egner seg best avhenger av brukers behov. Brukere med større oppfølgingsbehov kan ha behov for en Berntsen Robot som kan finne brukeren i huset, komme bort til brukeren for å gi påminnelser, se til brukeren om natten og så videre. Berntsen Beinlaus fungerer fint for brukere som trenger litt mindre oppfølging og som vet hvor Berntsen står og selv kan oppsøke ham.

Les mer om hva Berntsen gjør for hvem eller last ned brosjyre.

Tekniske data

Tekniske data iPad:

Tekniske data iPad
ModellnavnApple iPad 10,2
Total lagringskapasitet (GB)32
Skjermstørrelse (tommer)10.2
Innebygd mikrofonJa
Integrert webkameraJa
Nettverkstilgang*Ja
BluetoothJa
Høyde (cm)25.06
Bredde (cm)17.41
Dybde (cm)0.75
Vekt (g)483
* Velg mellom SIM-kort eller WiFi

Tekniske data Robot (til Berntsen Robot)t:

Tekniske dataRobot
Høyde (cm)119
Bredde (cm)25.4
Dybde (cm)1.7
MaterialeAluminium og plast
Vekt (kg)7
BatterikapasitetOpp til 8 timer

Tekniske data bordstativ (til Berntsen Beinlaus):

Tekniske dataBordstativ
Høyde46 cm
Lengde bunn30 cm
Bredde bunn21 cm
MaterialeAluminium og plast
Vekt (g)483
Vekt med iPad (g)1483

 

Art.nr. / HMS

BeskrivelseArtnr.HMSnr.
Berntsen Robotbr
Berntsen Beinlausbb