Erlend er glad i reisesengen sin

Erlend og familien hans er en av de som er avhengige av hjelpemidler i hverdagen, men også på ferie, hytte- og helgeturer.

Erlend er en aktiv og mobil gutt på 11 år. Mamma Ingvild, Erlend og resten av familien er som mange andre, de liker å ta turen opp til hytta på fjellet eller reise bort i ferier. Familien er avhengig av flere hjelpemidler for å komme seg ut på tur. De har en bil som er bygget om med ekstra sikringer for Erlend og resten av familiens trygghet. Erlend sitter i et spesialbilsete når de er ute og kjører. For at Erlend skal vite forskjell på når det er dag og natt, har familien alltid med seg en døgntavle. Han hviler i en vogn på dagen og om nettene sover han i en «lukket» reiseseng.

Erlend slapper av i reisesengen sin.
I sommer var Erlend på sommerferie i Vimmeby i Sverige. Personalet på hotellet hadde redd opp senga så pent de kunne. Reisesengen ble plassert oppå hotellsenga med overmadrassen inne i senga.

 

Et lukket «telt» <3 Safety Sleeper

Det å måtte ha ulike hjelpemidler for å kunne reise på tur krever ofte mer av foreldrene i forhold til logistikk og planlegging. Det krever også ofte mye tid og energi for å få hjelpemidlene man føler man har behov for. Mamma Ingvild tipset sin ergoterapeut om reisesengen Safety Sleeper etter å ha saumfart nettet og ulike forum på facebook. Det å sove godt er ikke bare viktig når man er hjemme i hverdagen. Skal man reise bort og nyte en ferie eller en helgetur, er det minst like viktig med god og trygg nattesøvn. Både for barnet og for foreldrene.

Sengen fungerer supert for oss. Den gjør at vi kan reise på hytta vår på fjellet, og på hotelltur. Senga hjelper Erlend å roe seg. Han er veldig glad i den. <3

Erlend har Smith-Magenis syndrom, noe som gjør at han kan få store raserianfall. Med diagnosen følger også en snudd døgnrytme hvor han kan være mye våken om natta. Det er da viktig med en trygg og god seng hvor Erlend får slappet av og sovet godt. Mamma Ingvild og Erlend har gode erfaringer med Safety Sleeper.

Det at Erlend er så aktiv og mobil gjør at det for mange er vanskelig å forstå at vi er så avhengig av ulike hjelpemidler.

Reisesengen er konstruert slik at Erlend ikke skader seg under anfallene. Den tåler ulike belastninger slik som slag, hopping og andre type bevegelser tilknyttet utagering. Familien til Erlend lukker sjeldent igjen sengen. For Erlend holder det stort sett at muligheten er der.
Erlend er glad i sengen, den er stilig og for Erlend er det kult at den ser ut som et telt.

Om Safety Sleeper

Safety Sleeper er en reiseseng som du «lukker» igjen, slik at barnet ikke kommer seg ut på egenhånd. Sengen kan spesialtilpasses hver enkelt blant annet med tanke på polstring, innganger, farger osv. Les mer om reisesengen på produktsiden til Safety Sleeper eller kontakt oss hvis du ønsker tilbud eller om du har spørsmål.

Les gjerne mer om søkeprosessen i innlegget Søke eller kjøpe et hjelpemiddel?

Safety Sleeper rosa, åpen på en side
Safety Sleeper reiseseng i fargen rosa.
4 stk Safety Sleeper kofferter i fargene grønn, rosa, grå og svart
Koffert til å frakte reisesengen i.

 

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

138