Et liv uten liggesykkel er utenkelig

Jeg skadet rygg og bekken i en klatreulykke i januar i 2014. Ulykken medførte en stor endring i livet mitt. Jeg fikk problemer med å kontrollere bevegelsen og kraften i høyrebeinet. Jeg hadde store problemer med å bevege meg rundt, og ble avhengig av krykker. Å sitte rett opp og ned var dessuten umulig.

Før ulykken var jeg veldig aktiv. Jeg hadde trekkhund og brukte mange timer hver eneste dag ute i skog og mark, i kajakk, på sykkelstier eller i skiløypa. Jeg var også svært aktiv som trener og funksjonær i håndballmiljøet. Plutselig var alle disse aktivitetene umulig å være en del av.

Ettersom formen ble bedre, ble lengselen etter å kjenne vinden i kinnene, føle fart og bevegelse og behovet for å komme meg rundt på egenhånd enormt. Smertene var til å leve med, men lengselen etter skog og mark var uutholdelig. Dessuten var det utrolig slitsomt og skulle be om hjelp for å komme meg rundt. Sta som jeg er, gikk jeg istykker ei skulder med krykkene.

Så møtte jeg liggesykkelen Gekko under et opphold på VHSS (Valnesfjord Helsesportsenter).

Tone med GekkoDen ga meg tilbake friheten, farta med tilhørende vind mot kinnene. Sykkelen har vært et fantastisk redskap i rehabiliteringsarbeidet mitt.

Jeg har fått et fremkomstmiddel som fungerer godt både sommer og vinter. Jeg bruker sykkelen både på skogsveier og langs veiene. Den har god fremkommelighet, er lett å håndtere og veldig stabil.

Plutselig hadde jeg muligheten til å komme opp i fart, uten å være redd for å skade meg eller føle at jeg passivt blir fraktet rundt. For meg har liggesykkelen betydd enormt mye både på det fysiske og det mentale plan.

Jeg har hatt sykkelen i trekvart år. På denne tiden har jeg nesten utlignet 6cm forskjell på omkretsen på de to beina. Jeg får trent kondisjon uten å overbelaste skulder og nakke med krykkebruk. Jeg kommer meg på bibliotek, butikk, jobb og til behandling på egenhånd.

Hva dette betyr for å holde motet oppe og selv kunne ha ansvaret for opptreningen er vanskelig å forklare. Nå er et liv uten liggesykkel helt utenkelig.

Hilsen Tone

Gekko liggesykkel

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

148