FILM: Hvordan anskaffe et hjelpemiddel?

FILM: Hvordan anskaffe et hjelpemiddel?

Kari er 48 år, tatovør og rullestolbruker. Hun ble skadet for fire år siden og har siden følt seg ensom. Under får du se henne prøve en av våre sittesykler (en Comp CC) med tre hjul, hvilket hun beskriver som en ekstrem frihetsfølelse. Den vil gjøre at hun kan komme ut i naturen og møte folk, noe hun savner.

Salwa (22) fra Syria er i en liknende situasjon. Hun ble truffet av en snikskytter på vei hjem fra jobb, og ble øyeblikkelig lam. I filmen under prøver hun vår terapisykkel, og uttrykker at hun er glad for at mennesker i hennes situasjon kan få dekket aktivitetshjelpemidler av staten. Som ny i Norge og minoritetsspråklig er det imidlertid ikke alltid så enkelt å vite hva slags rettigheter man har og hvordan man går frem for å anskaffe seg et hjelpemiddel. Det er en jungel med informasjon der ute, formidlet på et fremmed språk.

Heldigvis kjenner hun Kari gjennom Abloom, og de utveksler stadig erfaringer, noe de synes er ekstremt viktig når man havner i rullestol. Å være med likesinnede åpner mange dører man kanskje ikke klarer å åpne selv.

Abloom er en organisasjon som ønsker å bidra til bedre levekår, livskvalitet og sosial inkludering for mennesker med nedsatt funksjonsevne, med spesielt fokus på minoritetsspråklige og deres pårørende.

Sammen med Abloom har vi utviklet en filmsnutt som forklarer hvordan du går frem for å anskaffe et hjelpemiddel. Kort oppsummert gjør du det slik:

  • Kontakt fysio- eller ergoterapeuten din.
  • Snakk med terapeuten om dine behov for hjelpemidler.
  • Terapeuten skriver søknad og sender den til NAV.
  • Dersom søknaden blir godkjent vil en hjelpemiddelleverandør (slik som Bardum) levere produktet til deg.

Filmen ble vist under årets Abloom Filmfestival på Saga Kino i Oslo.

Les mer om anskaffelse av hjelpemidler her.

Lurer du på noe er det bare å ringe oss på 64 91 80 60 eller sende en e-post til post@bardum.no. Vi vet det meste om hjelpemidler og anskaffelse og hjelper deg gjerne!

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

143