Formstøpte sitteenheter som behandlingsform?

Hvordan forebygge utvikling av feilstillinger, eller bremse videre utvikling om de allerede har oppstått? Formstøpte sitteenheter kan være en nødvendighet for de det gjelder.

Hvem trenger formstøpt sitteenhet?

Ved sykdom eller skade kan indre spenningsmønster og/eller påvirkning fra tyngdekraften utvikle rotasjoner i bekken og rygg. Kroppsstillingen påvirkes av tyngdekraften både ved lav eller høy muskelspenning, og ofte kommer indre organer i klem og blir «skvist».

Når kroppen blir for asymmetrisk, klarer ikke en standard sitteenhet å gi optimal støtte på en enkel måte.

Hvorfor søke om formstøpt sitteenhet?

Bardum støp er en formstøpt sitteenhet som gir bedre støtte (stabilisering) og korrigering sammenliknet med standard sitteenheter som finnes på markedet.

Med formstøpte sitteenheter fra Bardum støp utnytter vi fleksibiliteten i leddene og balanserer kroppen opp mot tyngdekraften. Bedre kroppsstilling «åpner» holdningen og indre organer får gjort jobben sin – en nødvendighet og økt livskvalitet for den det gjelder. I tillegg vil god support for bein, hode og armer forenkle posisjoneringen og opprettholde en god sittestilling.

Når man oppdager asymmetrier i bekken og/eller rygg, er det viktig å vurdere formstøpt sete så tidlig som mulig med tanke på å forebygge feilstillinger.

Hvordan utformes en formstøpt sitteenhet?

Støpesekken blir formet for hånd både før og etter avstøp. StøpeprosessDen enkeltes behov for stabilitet i bekken og bol ivaretas. Å sitte i støpesekken oppleves ofte som stimulerende og avslappende, og mange faller godt til ro.

Når støpesekken er ferdig utformet, blir den skannet med en håndholdt skanner. Ved hjelp av digital presisjon blir setene frest ut både på fram- og bakside. Dette sikrer nøyaktig passform. Ved utlevering gjøres de siste tilpasninger og justeringer av tilbehør.

I samråd med bruker og støttepersoner utfører vi en grundig funksjonsundersøkelse for sammen å bli enig om hvordan utformingen av setet skal være. Det vi ser, kjenner og hører blir overført til utformingen av støpesekken for å lage et optimalt tilpasset sete. Hele tiden er vi på søk etter brukers komfortsone, slik at vedkommende kan trives i setet og få utnyttet sine ressurser.

Vi legger vekt på å finne felles mål gjennom samhandling.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Jeg ønsker mer informasjon

Skriv inn ditt navn, kontaktinformasjon og en kort beskrivelse om hva du ønsker å vite mer om, så kontakter vi deg så snart som mulig.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

149