Gekkoen har gitt meg mer glede enn mye annet

Da knærne var på sitt verste, holdt jeg på å gi opp turlivet. Sykkelen Gekko er genial! Etter min første sesong har den trillet over 3000km.

Jeg ble født i Schoorl i Nederland i 1953, og har vært bosatt i Norge siden 1973. Når man er bosatt på et så utrolig vakkert sted som Helgeland med sin vakre natur, MÅ MAN ut for å fange disse vakre øyeblikkene. Jeg er fotograf med spesialfelt etnografi , og har jobbet med former, linjer og farger hele mitt liv. Ettersom synet mitt ikke er spesielt bra og for dårlig til å kjøre bil, så kom behovet for transport opp til stadighet.

Vi omgir oss med mange unødvendige ting gjennom et langt liv, men Gekkoen har gitt meg mer glede enn mye annet. Jeg har aldri vært redd for å prøve nye løsninger, og sittesykkelen Gekko vekket virkelig min nysgjerrighet.

Jeg har artrose i begge knær og hofter, men etter daglig bruk av Gekkoen er bevegeligheten bedre enn på lenge.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Som menneske med sans for form og vakker design, tente jeg på den velgjennomtenkte utformingen av sykkelen. Girspakene satt der de skulle, setet var godt å sitte på over lange distanser, og den sittende/liggende stillingen passet meg fra dag en. Sykkelen måtte kunne transportere mitt Hasselblad-kamera og proffstativ.

Ved å betale en egenandel, fikk jeg min egen Gekko sykkel innvilget fra NAV. Etter mange år med min kone som fotoassistent, kunne jeg nå operere på egen hånd til tider som var fotografisk spennende, som natt-tåke og det flotte arktiske lyset.

Etter noen forsiktige nybegynnerturer, kunne jeg øke lengden til stadig lengre turer. Med plass til kamera og stativ i transportboksen og bak på sykkelen, og med hjelpemotor er det ingenting å si på farten heller. En snittfart på 27-30km/t kommer jeg fort dit jeg vil.

Med regn, sol eller vind gjennom mitt gjenværende hår, er det godt å leve.

 

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

150