God og variert sittestilling er viktig!

- Også for barn og unge! En dårlig sittestilling begrenser bruk av nakke, hode, skuldre, armer og hender. Derfor bør man sørge for at omgivelsene stimulerer til hensiktsmessige og varierende sittestillinger.

Bambach bambino_fbHvordan skal man sitte?

Sitter man når man jobber er det viktig at ryggsøylen er i en stilling som lar den bære vekten av hodet og skuldrene alene.

Aktiviteter som spising, pianospilling, skriving og tastaturarbeid bør alltid utføres i arbeidsstilling.

 

bambach_fbÅpen hoftevinkel og gulvkontakt

Anbefalt sittestilling innebærer en åpen vinkel i hoftene, samtidig som føttene har god kontakt med gulvet. Åpen vinkel i hofteleddet muliggjør en nøytral bekkenposisjon (bekkenet kommer i vater) og variert sittestilling. Setet på stolen bør skrå lett forover. En justerbar stol med høyderegulering og tilt kan gjøre tilpasningen enklere. Fotsålene skal være godt plassert på gulvet, eller f.eks. på fotbrett/fotplate.

Et viktig stikkord når det kommer til arbeidsstilling er også variasjon! Endre sittestilling jevnlig, justér på stolen, bordet og skjermen. Har du hev- og senkpult er det supert å stå litt i blant også.

Hvilken stol bør man velge?

I de aller fleste tilfeller er en sadelstol det beste alternativet for å få en korrekt sittestilling. Den sørger for en aktiv sittestilling som gir variasjon. Ved bruk av setetilten tippes bekkenet fremover og man får en naturlig og funksjonell stilling for ryggen, der ryggsøylen bærer vekten av hodet og skuldrene, slik som nevnt over. Den aktive sittestillingen gir et godt utgangspunkt for kommunikasjon og bruk av overkroppen.

Bambach er en enkel og brukervennlig sadelstol som fås i ulike utførelser for både barn og voksne. Stolen har mange unike og nyttige egenskaper, og egner seg like godt på et tannelegekontor som på barneskolen.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

144