Når bør man velge en håndsykkel?

Håndsykler er en type sykler der du bruker armene for å skape kraft til å komme deg fremover. De er stabile, solide og har god fremkommelighet.

Praschberger CompCC håndsykkel_web2Er du ute etter en sykkel hvor du ikke trenger å bruke bena for å komme deg fremover? Har du noe eller god styrke i armene og lurer på om en håndsykkel er noe for deg?

Det å sykle kan gi en følelse av frihet og selvstendighet. Å kjenne vinden i ansiktet, mens du suser fremover kan være helt fantastisk, og gi herlige sykkelopplevelser. Sykling kan være god trening og gi god helseeffekt. Det kan også være morsomt å bruke sykkel i lek.

For å kjenne på den gode følelsen, er det viktig at man velger en sykkel som passer sitt behov. Vi har satt opp 3 punkter for når en håndsykkel kan vurderes.

En håndsykkel kan vurderes når:

  • Du har nedsatt balanse og forflytningsevne, og du har mer kontroll på overkropp enn underkropp
  • Du har noe armfunksjon/ armstyrke
  • Du har nedsatt funksjon/styrke i bein

Det er også viktig å huske på at med en håndsykkel trenger du ikke full funksjon i armer og hender/fingre. Det finnes grepshansker eller håndtak som passer for deg med dårlig grep. Det kan også være litt tungt å sykle med en håndsykkel, derfor trenger du litt styrke i armer, mage og rygg. Ønsker du litt ekstra hjelp på veien, kan mange håndsykler fås med hjelpemotor, som kan gi god hjelp i bakker og på lengre sykkelturer.

Det er viktig å tenke på at det ikke alltid er riktig å gå for en håndsykkel, selv om du har nedsatt funksjon eller styrke i bein. Noen ganger er det ønskelig å styrke beina, og da kan en sittesykkel være et bedre alternativ.

Les også:

 

 

 

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

132