Når bør man velge en håndsykkel?

Håndsykler er en type sykler der du bruker armene for å skape kraft til å komme deg fremover. De er stabile, solide og har god fremkommelighet.

Praschberger CompCC håndsykkel_web2Er du ute etter en sykkel hvor du ikke trenger å bruke bena for å komme deg fremover? Har du noe eller god styrke i armene og lurer på om en håndsykkel er noe for deg?

Det å sykle kan gi en følelse av frihet og selvstendighet. Å kjenne vinden i ansiktet, mens du suser fremover kan være helt fantastisk, og gi herlige sykkelopplevelser. Sykling kan være god trening og gi god helseeffekt. Det kan også være morsomt å bruke sykkel i lek.

For å kjenne på den gode følelsen, er det viktig at man velger en sykkel som passer sitt behov. Vi har satt opp 3 punkter for når en håndsykkel kan vurderes.

En håndsykkel kan vurderes når:

  • Du har nedsatt balanse og forflytningsevne, og du har mer kontroll på overkropp enn underkropp
  • Du har noe armfunksjon/ armstyrke
  • Du har nedsatt funksjon/styrke i bein

Det er også viktig å huske på at med en håndsykkel trenger du ikke full funksjon i armer og hender/fingre. Det finnes grepshansker eller håndtak som passer for deg med dårlig grep. Det kan også være litt tungt å sykle med en håndsykkel, derfor trenger du litt styrke i armer, mage og rygg. Ønsker du litt ekstra hjelp på veien, kan mange håndsykler fås med hjelpemotor, som kan gi god hjelp i bakker og på lengre sykkelturer.

Det er viktig å tenke på at det ikke alltid er riktig å gå for en håndsykkel, selv om du har nedsatt funksjon eller styrke i bein. Noen ganger er det ønskelig å styrke beina, og da kan en sittesykkel være et bedre alternativ.

Her finner du mer informasjon om alle våre ulike håndsykler. Vi har håndsykler til barn, ungdom og voksne.

Håndsykler som fås med motor:

Costa håndsykkel   Costa Kid Praschberger CompCC og CompS 

Håndsykler uten motor:

Flash håndsykkel

 

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

132