Happy skiing med to ski

På to ski i nypreppa løyper, på hardt og isete underlag, i kuleløyper, i skog og i løssnø.

Jeg har i noen uker testet dualski adapter på min Tessier Scarver – en egenkjørt sitski med to ski.

knut_markegard_dualski_scarver_bak_web

Jeg har kost meg i både nypreppa løyper, på hardt og isete underlag, i kuleløyper, i skog og i løssnø. Konklusjonen fra meg er enstydig «aldri mer 1 ski». Ja, mulig for enkelhetens skyld, men for day-to-day kjøring, så er jeg ikke i tvil om hva jeg vil bruke fremover. Her er et par grunner:

Stålkanter og is

En av våre verste fiender. Siden vi ikke like enkelt kan endre kant og press når vi er midt i en sving, så er grepet vårt på is kristisk. Med dualski får du kun halvparten av tyngden pr ski, men til gjengjeld har du dobbelt så mye stålkant og det merkes. Du har også ytterski “off center” under scarveren og mer kant på mindre bevegelse, noe som også eliminerer mye av kreftene vi på sitski føler jobber imot oss om vi ikke kommer nok på kant inn i svingen. Jeg er virkelig positivt overrasket her.

Stabilitet

Dobbel gliflate gir mulighet for større fart med mindre press og vibrasjoner i skia, samt mer stabilitet når du kjører sakte. Med riktig ski så er dette stor forskjell.  Du har også to ski som lager skjær, og det blir lettere å la skia styre svingen dit du vil. I løssnø har du også en helt annen flyteevne, og siden vi her må kjøre mer på kropp og mindre på staver, så kommer stabiliteten også til sin rett nok en gang.

Tessier Scarver

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

129