Hvorfor stå?

Å stå er viktig hvis du har mistet eller aldri har hatt evnen til å gå. Tekniske hjelpemidler gjør dette mulig.

3 bilser som illustrerer en kvinne som beveger seg fra rullestol og over i et ståstativ og opp i stående stilling

Det å stå reduserer trykket på indre organer og øker lungevolumet, som forbedrer opptaket av oksygen til blodet. Ved å forbedre musklenes blodpumping reduseres blodoppsamling i føttene og anklene.

Mange lider av redusert pustefunksjon i ulik grad. Dette kan føre til utmattelse, hodepine, høyt blodtrykk og kognitiv dysfunksjon mm. En oppreist stilling og mer stabilisert ryggrad, gjør det mulig med bedre bevegelse i mellomgulvet og forbedret utvidelse av brystkassen.

Å stå oppreist bekjemper forstyrrelser i tømming av tarm og blære. Ved å tømme blæren helt, forebygges det mot urinveisinfeksjon og andre blæreinfeksjoner. Studier viser at maten tømmes raskere fra magen når kroppen veksler mellom å sitte og å stå sammenliknet med bare stående, sittende eller liggende stilling.

Det er viktig å bære vekt for å styrke beina for å forebygge benskjørhet. Oppreist stilling strekker ut overkroppen og retter opp hoften som utsetter dannelse av skjelettdeformiteter.

Hvert ledd i kroppen har en optimal passiv og aktiv mobilitet. Å stå reduseres risikoen for kontrakturer (muskelforkortning). Strekking av muskler i stående; reduserer spastisitet, og kontrakturer forårsaket av spastisitet reduseres.

Regelmessig trykkavlastning for områder på kroppen som stadig er under trykk er viktig for å forebygge trykksår.

Å stå er et grunnleggende behov som kan gi følelsen av selvstendighet og samvær. Dette vil kunne øke selvfølelsen og det psykiske velvære.

Les gjerne mer om ståstativer og ganghjelpemidler for mer informasjon om de ulike produktene vi tilbyr, eller ta kontakt med oss.