Hvorfor to hjul foran?

Vår populære V-serie er en serie med unike trehjulssykler med to hjul foran. Men hvorfor er det så smart å ha to hjul foran og et bak?

Først og fremst er V-syklene stabile, lettkjørte og trygge. De har en ekstra lav innstigningsbøyle som gjør det lettere å komme seg på og av sykkelen selv med manglende balanse og mulighet for å løfte bena.

Full kontrollnger Johanne (84) sykler på Viktoria Power med et stort smil om munnen.

Den viktigste årsaken til at syklene har to hjul foran er at man til enhver tid har full kontroll over sykkelens bredde. Sykler man for eksempel på et fortau nær kanten mot veien, er det fort gjort at et hjul havner utenfor kanten dersom det er bak på sykkelen og man ikke ser det. Med V-serien trenger man ikke å snu seg for å se om fortauet er bredt nok, du har full oversikt over sykkelen og trafikken der du sitter høyt og behagelig. Det er også fordelaktig å se hele sykkelens bredde dersom man skal passere et trangt parti. Med to hjul foran risikerer man ikke å sykle halvveis inn i åpningen for så å oppdage at det ikke går.

Viktoria-sykkelen sett ovenfra av en som sitter på den.

V-serien består av syklene Viki, Vik, Vik Power, Viktoria, Viktoria Power, Viktor og Viktor Power.

Styret på Viktoria-sykkelen. Vi ser knappen for walk by assistant.
Styret på Viktoria Power med knapper for å styre assistanse fra motoren samt “walk by assistant”.

Walk by assistant – en velkommen nyhet!

Nytt av året er det at Viktor Power og Viktoria Power har fått en ny funksjon kalt “walk by assistant”. Går du av sykkelen for å trille den opp en bakke, kan du trykke på “walk by assistant”-knappen, og motoren hjelper deg med å dytte sykkelen opp bakken, og gjør noe som vanligvis kan være tungt til en lek.

 

 

 

Slik ser det ut på tur med sykkelen Viktor:

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

127