Hvorfor to hjul foran på trehjulssykler?

Både vår populære V-serie og Scorpion-syklene har to hjul foran. Men hvorfor er det så smart å ha to hjul foran og et bak?

Full kontroll

Den viktigste årsaken til at syklene har to hjul foran er at man til enhver tid har full kontroll over sykkelens bredde. Sykler man for eksempel på et fortau nær kanten mot veien, er det fort gjort at et hjul havner utenfor kanten dersom det er bak på sykkelen og man ikke ser det. Med V-serien og Scorpion trenger man ikke å snu seg for å se om fortauet er bredt nok, du har full oversikt over sykkelen og trafikken der du sitter høyt og behagelig. Det er også fordelaktig å se hele sykkelens bredde dersom man skal passere et trangt parti. Med to hjul foran risikerer man ikke å sykle halvveis inn i åpningen for så å oppdage at det ikke går.

Her forklarer produktsjef Mads Randem hvorfor det er så smart med to hjul foran:

Sykler med to hjul foran

Syklene i V-serien er stabile, lettkjørte og trygge. De har en ekstra lav innstigningsbøyle som gjør det lettere å komme seg på og av sykkelen selv med manglende balanse og mulighet for å løfte bena.

En gutt i 10-11-årsalderen sykler på en Vik Power på en skogsvei. Han har mørkt hår og blå øyne. Han har på seg svart bukse, mørkeblå sko, militærgrønn allværsjakke, grå hansker og en grønn og hvit sykkelhjelm.
Vik Power trehjulssykkel.

V-serien består av syklene Vik Power, Viktoria Power og Viktor Power.

De tøffe Scorpion-syklene har også to hjul foran av samme grunn som hos V-serien.

En dame sykler på Scorpion fs 26 i skogen. Hun smiler bredt og har på seg hvit hjelm, hvit genser og hvitt skjerf, blå bukse og blå og hvite tøysko.
Scorpion fs 26.

Walk by assistant

Styret på Viktoria-sykkelen. Vi ser knappen for walk by assistant.
Styret på Viktoria Power med knapper for å styre assistanse fra motoren samt “walk by assistant”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viktor Power og Viktoria Power har en smart funksjon kalt “walk by assistant”. Går du av sykkelen for å trille den opp en bakke, kan du trykke på “walk by assistant”-knappen, og motoren hjelper deg med å dytte sykkelen opp bakken, og gjør noe som vanligvis kan være tungt til en lek. To hjul foran gjør det enkelt å gå ved siden av sykkelen å trille uten at bena dine til stadighet kommer i konflikt med hjulene bak.

To hjul foran – gjør det enkelt å feste sykkelvogn

To hjul foran gjør det også enklere å feste sykkelvogn/sykkelhenger. Produktansvarlig Mads Randem viser deg hvordan!

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

127