Hvorfor trene gangfunksjonen?

Å ikke trene gangfunksjonen kan blant annet føre til tap av muskelstyrke, stivhet på grunn av for lite bevegelse, sitte-/liggesår, dårligere balanse og dårlig mage-/tarmfunksjon.

Helsegevinsten er stor!

Gåtrening gir vektbæring som styrker skjelettet og forebygger benskjørhet. Aktiv trening og bruk av gåhjelp styrker muskulaturen og utholdenheten.

Hvorfor bedrive gåtrening eller oppfordre andre til det?

  • Bedre blodsirkulasjon
  • Bedre mage- og tarmfunksjon ved å komme opp i oppreist stilling
  • Bedre funksjon styrker muskulaturen som forebygger fall (brudd, komplikasjoner osv)

Alle disse treningsmålene henger sammen.

Hvis man mister funksjonsnivå, svekkes muskelstyrken og etter hvert evnen til å gå. Alt tar lenger tid. Det blir tyngre for alle involverte, inkludert pleierne og deres rygger. Ved økende alder blir blodsirkulasjonen og fordøyelsen dårligere, og trening vil være viktigere enn noen gang før.

Vi har behov for bevegelse, bedre pust, fordøyelse og balanse.

Mille går med Meywalk 4

Trygg og selvstendig gåtrening

I gåstolen Meywalk 4 kan man trene muskelstyrke, balanse, koordinasjon, utholdenhet og bevegelighet. Med en stabil og brukervennlig gåstol som Meywalk 4, vil både bruker, pleiepersonell, terapeuter og pårørende oppleve sikker trening og trygghet – med mulighet for å hvile underveis. Det skal mye til for å velte, også på grunn av avlastning med setet. Gåstolen har mange tilpasningsmuligheter og kan tilpasses den enkelte på en simpel og rask måte. Meywalk er en dynamisk gåstol hvor både fjæring i rammen og bevegelse i setet fremmer gangen, roterer bekkenet og bistår brukerens hoftebevegelse.

Brukeren opplever selvstendighet i forflytning, og vil i mindre grad være avhengig av andre for å forflytte seg. For eldre personer kan dette bety at man kan bo hjemme lenger. Terapeuter kan utføre gåtrening trygt! Bare én terapeut kan trene alene med bruker i Meywalk 4 – det er ikke nødvendig å være to i treningen. Det gjør treningen enklere å gjennomføre.

Økt fysisk aktivitet gir en lang rekke positive ringvirkninger.

Mille i Meywalk 4

Mer om Meywalk 4.

Jeg ønsker mer informasjon om Meywalk 4

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

136