I bakken er vi likestilt

Olivia kjørte sitski første gang da hun var 1,5 år. I dag er hun seks år og tilbringer helst hele dagen i bakken sammen med søskenflokken.

Hun har cerebral parese og dermed for dårlig balanse til å stå på ski på egenhånd. Hun har imidlertid alltid elsket fart og spenning. Dermed bestemte familien seg for å anskaffe en sitski allerede da Olivia var 1,5 år. Det var en god beslutning.

Å leke i høyt tempo er noe av det beste hun vet. «Armer og bein er i hundre og det stråler glede av ansiktet hennes», forteller mor Marthe. Olivias innstilling til sitskikjøringen er alltid «Mer, mer!», og det er ikke tid til pause.

Les også Sitski = håp

«Det å kjøre sitski gir Olivia muligheten til å være som andre barn. Familien er samlet og alle er på lik linje», forteller en fornøyd mor. Olivia er nemlig en del av en stor søskenflokk på seks, og hun er den aller yngste. Hele gjengen elsker å stå på ski. Aldersforskjellen utjevnes og alle kan være med på lik linje ute i den friske luften. Det gir mye glede for mor, bonuspappa Alexander, de eldre søsknene Emma, Pernille, Aurora, Philip og Oliver, og ikke minst minstemann Olivia.

Les også Lillesøster VIL være med i slalombakken!

De kjører gjerne i Trysil, Aurdal eller Tryvann, så vel som på Hafjell, Sjusjøen eller Beitostølen. Skiinteressen var der før Olivia kom til verden, men familien kjører mer på ski nå enn noensinne. «Sitskien gir mulighet for action på vinterstid. Vi har ikke funnet en annen aktivitet som Olivia kan delta i som gir det samme kicket», forteller Marthe. De kjører både i og utenfor løypene, og tar seg gjerne en tur i kuleløypa eller parken. Det beste er når Alexander drar på i bakkene sammen med Olivia med resten av flokken på slep, synes minstemann.

Har du en sitskispire hjemme og er nysgjerrig på sitski? Da bør du lese denne artikkelen om vinteraktivitetshjelpemidler og sitski.

Les også:

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

130