Jeg elsker min Viktor Power

"Den gir meg trygghet på veien med sine to hjul foran", forteller Rose Smith (25) fra Drammen. Hun har en nevromuskulær skade kalt CMT, som svekker nervesignalene og dermed også musklene i kroppen.

Rose med sin Viktor Power. I kurven sitter det en liten hund. Rose har på seg hjelm og solbriller og smiler.
En fantastisk tur på 16 kilometer i finværet.
25-åringen har også hypermobilitet, astma og Asperger syndrom. Disse utfordringene gjør det nødvendig med hjelpemotor på sykkelen.

Valget falt på Viktor Power trehjulssykkel av to hovedgrunner:

  • Viktor Power står helt stille og stabilt ved av- og påstigning, og har lav innstigningshøyde. Dette gjør det enkelt for mennesker med redusert balanse og kraft å komme seg på og av sykkelen, stoppe ved kryss, fotgjengerfelt også videre da man ikke trenger å ta bena ned i bakken eller gå av sykkelen.
  • Den har to hjul foran slik at Rose hele tiden har kontroll på bredden på sykkelen.

Hun har tidligere syklet på en vanlig el-sykkel med to hjul, men det var problematisk når hun skulle av og på sykkelen samt stoppe ved veikryss og liknende. Viktor Power står helt stille og støtt når hun skal gå av og på sykkelen og når hun skal stoppe for en bil.

Letter hverdagen

Gårsdagens tur var på nesten 16 km, noe som aldri hadde latt seg gjøre med en vanlig sykkel. Dette gir frihet og mestringsfølelse. For Rose handler det også om avlastning. Det er belastende for kroppen hennes å gå og å bære, og da er Viktor Power en super løsning som gjør at hun slipper dette.

Ny funksjon

Nytt av året er det at Power-syklene i V-serien har fått en såkalt “walk by assistant”. Det er en knapp på styret som gjør at motoren dytter sykkelen når du går ved siden av og triller. Hold på styret og før sykkelen på riktig vei, resten gjør den selv. Utrolig praktisk!

Styret på Viktoria-sykkelen. Vi ser knappen for walk by assistant.

“Legger seg” i svingene

Rammen på syklene i V-serien har innebygd krengning. Dette gjør at sykkelen «legger» seg i svingene og skiller seg fra andre trehjulssykler. Krengingen gjør sykkelen stabil, lettkjørt og behagelig.

Lav innstigning

Lav innsxigningshøyde gjør at mennesker som av ulike grunner har problemer med å komme over en vanlig sykkelramme enkelt kan komme seg på og av disse syklene. Det at de kan stå helt stille ved av- og påstigning gjør det enda enklere.

V-serien trehjulssykler

Viktor Power er en av flere sykler i V-serien, som består av følgende sykler:

Les mer:

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

133