JOBA har gjort Benjamin sterkere og stødigere

JOBA har gjort Benjamin sterkere og stødigere

Benjamin har CP grad 3, og svak muskulatur i hele kroppen. Han kan gå, men er veldig ustødig. Terapiridning har vært en utrolig fin måte å trene på de siste ti årene. Frustrasjonen var derfor stor da terapeuten måtte legge ned tilbudet for et år siden. Familien måtte finne en annen løsning, og det ble JOBA.

«Vi ble så glad da vi så at den var på markedet», forteller storesøster Janne.

Hva er JOBA? 

Lemco JOBA er en elektrisk sadel som er et supert alternativ eller supplement til terapiridning. Den kan plasseres hvor som helst der det er en stikkontakt, og beveger seg som en hest. Trening med JOBA bygger opp fleksibilitet og styrke, og forbedrer balansen. Den har tre treningsprogrammer og åtte hastighetsnivåer. Jevnlig trening med Lemco JOBA elektrisk sadel er med på å forbedre leddenes bevegelighet, forbedre kroppsholdning og balanse, redusere spasmer, styrke muskulatur og forbedre koordinasjon og balanse.  

Morsom trening 

Benjamin elsker «hesten» sin og uttrykker stadig at han vil sitte på den, selv om han ikke har språk. Han rir på den i 15 minutter av gangen, både to og tre ganger daglig. Han liker godt å se på musikkvideo mens han trener.  

Les også Brynjar er en aktiv syklist tross ALS

Bekymringen for skoliose har frafalt 

JOBA har gjort at familien bekymring for begynnende skoliose har frafalt. «Vi ser at han har blitt sterkere i kjernemuskulaturen», forteller storesøster. «Han har også blitt stødigere til beins og fått bedre balanse» 

Les også FILM: Hvordan anskaffe et hjelpemiddel?

«Vi anbefaler Joba til alle som kan ha utbytte av den», sier Janne. 

Les også:

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

151