Leidulf føler seg som et helt menneske med Gekko liggesykkel!

Leidulf er en mann på 71 år fra Tønsberg som fikk hjerneslag for litt over 2 år siden. Han har nedsatt funksjon i arm og bein på høyre side, og har ingen funksjon i fingrene på høyre hånd. Han er gående, med nedsatt balanse og hastighet.

Leidulf fikk vite om liggesykkelen Gekko gjennom et rehabiliteringsopphold han hadde på Kysthospitalet i Stavern. Der har de flere sykler fra Bardum, blant annet Gekko liggesykkel.  Leidulf kjente ikke til at det fantes en sånn type sykkel som passet så godt til hans funksjonsnedsettelse. Han sa til idrettspedagogen Øyvind etter en prøvetur med Gekko liggesykkel: «Jeg vedder en flaske whisky på at jeg kommer til å kjøpe meg en sånn sykkel!».

Jeg føler meg aller best på sykkelen – da er jeg et helt menneske!

MotbakkerLivet har fått en annen betydning etter han fikk en tilpasset sykkel, og den har helt klart endret hans livskvalitet. Leidulf har vært en svært aktiv mann hele livet, og sykkel har alltid vært en viktig del av livet hans. Leidulf har behov for denne type sykkel fordi han ikke har balanse til å sykle på vanlig sykkel. På liggesykkelen Gekko kan alt av bremser og gir plasseres på en side, slik at han kan betjene alt på venstre side. Han har fått påmontert hjelpemotor som er til stor hjelp i motbakker.

Leidulf opplever det mer verdig å benytte denne type sykkel istedenfor en vanlig 3-hjulssykkel. Han benytter sykkelen til trening og som fremkomstmiddel for å besøke venner og bekjente. Han har de siste tre månedene syklet i overkant av 1000 km, og benytter sykkelen så å si hver dag

Denne liggesykkelen er kul, og jeg får masse positive tilbakemeldinger når jeg er ute på veien!

Leidulf kjøpte liggesykkelen privat, da det på grunn av 26-årsregelen er vanskelig å få dekket hjelpemidler til aktivitet og trening (Denne regelen er endret). Dette syns Leidulf er synd fordi han tror mange kunne ha hatt godt av å ha en sykkel som dette, men at de av økonomiske grunner ikke kan anskaffe seg en slik sykkel.

Gekko liggesykkel har helt klart hatt en rehabiliterende effekt ettersom han opplever at armfunksjonen og beinstyrken har blitt bedre etter han fikk sykkelen. Før fikk han kun plassert hånden på styret, nå har han også mulighet til å bruke armen til å styre sykkelen. Han har fått tilbake en viktig aktivitet i hverdagen!

Leidulf anbefaler Gekko liggesykkel med hjelpemotor på sitt sterkeste til andre som har dårlig balanse med styrke nok i beina til å sykle. Det er ikke noe problem å betjene komponenter som styre og bremser med én hånd. Han ønsker også å understreke den store fordelen med hjelpemotoren som er uunnværlig i områder med motbakker.

Helt menneske!

Jeg har fått bedre styrke og bevegelighet. Og i tillegg til bedre funksjon, opplever jeg bedre livskvalitet og mestring.

Leidulf kontaktes gjerne per telefon eller mail med spørsmål om Gekko liggesykkel.

 

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Det har skjedd endringer i 26-årsregelen siden denne artikkelen ble skrevet. Les mer om endringene og søkeprosessen for aktivitetshjelpemidler for de over 26 i innlegget Er du over 26 år og skal søle på aktivitetsutstyr?

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

157