Lillesøster VIL være med i slalombakken!

Fysioterapeuten ble bare stående og se på oss, før hun brøt ut i et stort smil. Det der, det er en av grunnene til at dette går så bra. Dere er ikke redd for å ta i henne, håndtere kroppen hennes, og hun får erfare fra deres rygg hvordan det er å ferdes ute. Fortsett med det! Om hun bare hadde visst hvor mye de ordene betød, hvor verdifullt det var at fagpersoner bifalt, heiet og støttet oss i at det vi gjorde og trodde på var riktig.

 

Smilende familie i slalombakken. To voksne og to barn, den ene i en sitski

Vi satte himmel og jord i bevegelse for å få støtte til sitski, til en som fortsatt passet i bilsete til babyer. Vi møtte noen øyenbryn, en hel del øyenbryn. For hva skal man med sitski til en som ikke er fylt to? Kan hun ikke ake som alle andre toåringer? Joda, klart hun kan det. Men i vår verden får barna ski på bena så snart de kan gå, og når de er 1,5 står de på alpinski med sele, de går turer for egen maskin på langrennsski, og beveger seg litt lenger opp i fjellet enn barnetrekket.

Ikke minst er det viktig for oss som familie, og for storesøster, at vi kan gjøre som våre venner: Være hele familien sammen i fjellet, fremfor at en av oss skal tusle rundt med lillesøster på akebrett ved parkeringsplassen. Og aller viktigst: Lillesøster VIL være med! Hun ser at vi gleder oss, at de andre barna får være med og at vi har det kjekt. Det er klart hun skal få være med på det!

Utviklingsmessig er det bare fordeler: Hun får erfare hva fart er, hvordan det føles med vind i ansiktet, hvordan humpete underlag kjennes, hvordan det føles når man lener seg fra side til side, hvilke krefter som er i gang i en sving, etc etc. Og vi klarte det! Vi fikk innvilget ski, og nøt siste del av sesongen hele gjengen sammen. Nå venter vi spent på første snøfall, og er mer enn klar for en vinter i fjellet. Og lillesøster: hun har fått eget sesongkort, akkurat som storesøster!

Et utdrag fra blogginnlegget: «Kan hun være med på tur?» Når livet ikke blir helt slik man hadde tenkt. Den inspirerende bloggen Turbobarna anbefales på det sterkeste.

I bakken er vi likestilte

I dag er Olivia blitt seks år og tilbringer helst hele dagen i bakken sammen med søskenflokken. Det er 4 år siden vi sist fortalte om Oliva, og nå har vi skrevet om henne igjen. Det er ingen tvil om at den lille jenta fremdeles elsker å kjøre sitski. Les også I bakken er vi likestilte.

Ea smiler i slalombakken

 

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

131