Mollii – et klesplagg som reduserer spastisitet

En elektrodress som har til hensikt å redusere spastisitet hos personer med muskelspenninger.

Molli viser seg å ha god effekt hos personer med cerebral parese og slagrammede.

Tidligere i år ble det gjennomført en utprøving i Troms. Utdrag fra artikkelen i CP-bladet kan leses her:

Fylkesavdeling i Troms var vertskap for utprøvingen. De hadde fått med seg habiliteringstjenesten ved Universistetsykehuset Nord-Norge (UNN), i tillegg til at lokale fysioterapeuter som kjente barn observerte utprøvingen.

Klinisk sjef hos produsenten av Molli kan orientere om at det finnes en hel del dokumentasjon som bekrefter at strømbehandling fungerer for å dempe spastisk muskulatur og for å øke bevegelsesmobiliteten.

Jesper er 10 år og har prøvd Mollii før.

– Når strømmen skrus på kjenner det ut som en kiling i kroppen. Det gjorde absolutt ikke vondt.

Foreldrene til Jesper mener at de kan se positiv virkning av Molli. Kiropraktoren mener å se økt bevegelighet i hoften og at gangmønsteret ble forbedret, slik at han kunne bevege armen mer naturlig mens han gikk og løp.

Jesper ble undersøkt først og fikk deretter på seg et magebelte med et styringspanel som har av- og på-knapp og display som telte ned tiden strømmen skulle være på. De elektriske signalene sendes inn i drakten gjennom egne festepunkter, slik at elektrodene klipses fast til dressen med magneter. Da beltet var koblet til, ventet Jesper i ca. 40 minutter. I ventetiden kunne Jesper gå omkring som han ønsket. Etter ventetiden ble det foretatt en ny undersøkelse og gjort et nytt filmopptak for å dokumentere.

Vi forhandler dessverre ikke lengre Molli elektrodress. Kontakt oss gjerne om du har noen spørsmål.