Ny pott til aktivitetshjelpemidler – SØK NÅ før den går tom

2020 er godt i gang og vi har en ny AKT26-pott. I 2019 ble NAV-potten for aktivitetshjelpemidler til personer over 26 år brukt opp allerede 7.juni. Etter den datoen ble alle nye søknader avslått, og brukerene ble bedt om å vente til 2020 med å søke. Det betyr at det nå gjelder å søke med én gang før potten går tom igjen.

Les hele saken om den oppbrukte potten i 2019 på Handikapnytt.no. 

Hva er AKT26?

AKT 26 står for “aktivitetshjelpemidler for personer over 26 år” . Hvert år settes det av en gitt sum til dette i statsbudsjettet.

Hva er et aktivitetshjelpemiddel?

NAVs definisjon av et aktivitetshjelpemiddel lyder som følger: (Artikkelen fortsetter under bildet)

Anne på sykkeltur på en skogssti sammen med hunden Glede.

Med aktivitetshjelpemiddel menes et hjelpemiddel, herunder ortopediske hjelpemidler, som er spesielt utviklet for at personer med nedsatt funksjonsevne skal kunne delta i fysisk aktivitet. Det kan gis stønad til å gjøre aktivitet alene eller sammen med andre. Det kan også gis stønad til hjelpemidler som er spesielt utviklet for å aktivisere bevegelsesapparatet dersom man ikke er i stand til å benytte seg av ordinære aktivitetshjelpemidler.

Ledsagerstyrt sitksikjøring i slalåmbakken

Det gis ikke stønad til hobbyaktiviteter eller til hjelpemidler som omfattes av forskrift 15. april 1997 nr. 318 om stønad til hjelpemidler mv til bedring av funksjonsevnen i arbeidslivet og i dagliglivet og til ombygging av maskiner på arbeidsplassen § 2 tredje ledd, første punktum. Det gis ikke stønad til vanlig sportsutstyr og konkurranseutstyr.

Les også Aktivitetshjelpemidler – kjenner du rettighetene dine? 

Hvordan søke om et aktivitetshjelpemiddel?

NAV.no finner du en veiledning som forklarer hvordan man søker, saksgang også videre. Ellers finner du det du trenger av informasjon på våre sider, under Søke eller kjøpe et hjelpemiddel. I de fleste tilfeller vil din fysio- eller ergoterapeut kunne hjelpe deg med søknaden.

Spør oss om hjelp!

Vi i Bardum har lang erfaring og bistår gjerne dersom du lurer på noe om søknadsprosessen. Kontakt fagkonsulenten i ditt distrikt, så får du bistand, enten du er bruker, terapeut eller pårørende.

Les også:

 

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

163