Nyhet – ICON manuell rullestol

Rullestol med demping, gode tilpasningsmuligheter og innebygd rygg- og setetilt.

En snowboard ulykke, 13 paralympiske medaljer og et avbrutt samarbeid med sykkelfabrikanten Cervélo, var starten på en helt ny måte å tenke rullstol på. Christian Bagg og Jeff Adams som selv er rullestolbrukere, ønsket en bedre rullestol enn det som var på markedet. De ville lage en rullestol som var perfekt for dem, og for de fleste andre rullestolbrukere – til enhver tid. ICON er en rullestol som er utviklet rundt et ønske om å kombinere teknologien fra sykkelverden med den teknologiske utviklingen fra eliteidretten, og ta det med inn i utviklingen av en aktiv manuell rullestol.

Optimal tilpasset rullestol til enhver tid – justerbar uten skifte av deler

 

Hvorfor ICON rullestol?

Vi som mennesker forandrer oss konstant, og nye behov oppstår. Det er derfor viktig å ha en rullestol som kan tilpasses for å unngå dårlige sittestillinger.  ICON er en fastrammestol som er justerbar innenfor de aller fleste mål. Dette sikrer at rullestolen er optimalt tilpasset til enhver tid, som gir rom for at man kan vokse, endre behov og forutsetninger. Rullestolen kan tilpasses uten skifte av deler!

Gode justeringsmuligheter, komfort og kjøreegenskaper står i sentrum

På tur langs et vann i en ICON manuell rullestol med sin hund

Den innebygde luftfjæringen absorberer effektivt alle kroppsvibrasjoner, som man påføres gjennom dagen. ICON rullestolen er utviklet for å beskytte mot disse vibrasjonene, som kan forårsake sekundære skader. Luftfjæringen på rullestolen er også utviklet slik at den ikke trekker energi ut av rullestolens fremdrift. Dette da fjæringen sitter i seteenheten, og ikke som en del av rammekonstruksjonen.

Siden stolen er utstyrt med demper, vil den for personer med ryggmargsskade, spasmetilstander, nevrologiske smertetilstander (herunder kreft) og andre tilsvarende diagnoser, medføre mindre smerteproblemer. Dette da kjøring på ujevnt underlag (grus, brostein og ved forsering av kanter osv) kan fremkalle økning i smerter og spasmer i ordinære stoler. Tilpasningsmulighetene gjør at stolen kan brukes av aktive så vel som mindre aktive brukere.

ICON rullestolen har en litt spesielt designet “front wing”.  Skulderleddet utsettes normalt for en temmelig høy belastning ved forflytning fra stol til gulv, gulv til stol og fra stol til seng. ICON sin «front wing» er designet slik at denne belastningen blir vesentlig mindre. Dette skyldes at man på en ICON rullestol griper tak på et lavere punkt enn normalt – nemlig på den polstrede “front wing”. Dermed holdes armene strakt, og leddet forblir lukket og utsettes dermed for en vesentlig mindre belastning.

For mer informasjon om ICON rullestolen, besøk vår produktside ICON rullestol.

Er rullestolen på avtale med NAV?