Nyhet – 2 nye produkter innenfor ståtrening og terapisykling

Vi har alle behov for fysisk aktivitet og trening. Effekten er viktig uansett funksjonsnivå. Bli kjent med Thera-Trainer Tigo 550 og EASY UP.

Aktivitet og trening gir bedre prestasjon og helse, vedlikeholder den fysiske formen eller reduserer tap av opptrent kapasitet.

Variasjon i treningen bør vektlegges. Vi snakker om variasjon av utholdenhet, muskelstyrke, bevegelighet, koordinasjons- og reaksjonsevne, tekniske ferdigheter mm. Det viktigste og avgjørende er hvordan disse faktorene påvirker vår evne til å utføre dagliglivets funksjoner.

Armtrening sittende i rullestol med Thera-Trainer Tigo 550
Terapisykling i egen stue med Thera-Trainer Tigo 550

Arm-/håndsykling er et alternativ til gangtrening, men det er fint å variere mellom aktivitetene hvis du kan – og eventuelt kombinere med stå trening om nødvendig. Tilrettelegging og tilpasning er nødvendig. Ledd må beskyttes mot overbelastning og for stor vektbæring. Riktig vektbæring styrker skjelettet og forebygger benskjærhet. Den fysiske treningen vil også blant annet kunne stimulere blodsirkulasjonen, forebygge trykksår, bedre fordøyelsen og redusere spasmer mm.

Treningen påvirker også velværet og kan gi magisk effekt på kropp og sinn.

 

EASY-UP_3 illustrasjoner med en dame for innstigning og oppreisning
Innstigning og oppreisning i EASY UP ståstativ

 

Les mer om ståstativet  EASY UP og terapisykkelen Thera-Trainer Tigo 550 på produktsidene. Hjelpemidlene er enkle og trygge i bruk. De har begge enkle innstillinger og gode tilpasningsmuligheter.

Les gjerne det tidligere innlegget Hvorfor stå? for mer informasjon om viktigheten av ståtrening.

Lurer du på hvordan du skal gå frem for å anskaffe deg et av våre produkter? Les våre tidligere innlegg:

Søke eller kjøpe?

Aktivitetshjelpemiddel – hvilke rettigheter har jeg?

Søke om aktivitetshjelpemidler?

Er du over 26 år og skal søke på utstyr?

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

165