Papirlapp kan redde liv

Det forteller en ambulansesjåfør i en uttalelse på Facebook. Innlegget går som en farsott på sosiale medier. I situasjoner hvor det gjelder liv og død kan en liten lapp på barnesetet bety alt.

“Alt for ofte kommer vi til et bilvrak med barn i bilen, der barna er for små til å kunne gi oss noen som helst informasjon. Når foreldrene er bevisstløse vet vi da ingenting om barnet”, forteller han.

Et lite triks kan redde barnets liv

Ambulansesjåføren oppfordrer alle foreldre til å sette en lapp med livsviktig informasjon på barnesetet. Det kan være avgjørende for om barnet overlever en bilulykke. Lappen bør inneholde følgende opplysninger: Lapp som beskrev i teksten.

  • Barnet navn
  • Barnets fødselsdato
  • Foreldrenes navn
  • Eventuelle nødkontakter
  • Eventuelle sykdommer/utfordringer/funksjonsnedsettelser barnet har
  • Eventuell medisin som barnet bruker
  • Navn og kontaktinformasjon til barnets lege

Avgjørende i en bilulykke

I følge den anonyme ambulansesjåføren kan ikke dette bare hjelpe til med å identifisere barnet, men det kan også være avgjørende for om barnet overlever en ulykke. Gjennom papirlappen får ambulansepersonalet viktig medisinsk informasjon som vil gjøre medisinsk behandling av barnet riktig og effektiv. I en nødsituasjon der noen er hardt skadet handler det ofte om tid, og ved hjelp av å oppgi viktig medisinsk informasjon vil man spare mye tid og kanskje et liv.

Dette er et særdeles godt råd som man forhåpentligvis aldri får bruk for, men som kan redde et liv.

Velg riktig bilsete

Det å velge riktig bilsete for ditt barn er vel så viktig. Dersom barnet er funksjonshemmet er det flere ting å ta hensyn til, og man må velge et bilsete som kompenserer for barnets funksjonsnedsettelse og sørger for en trygg og behagelig sittestilling. Vi har et godt utvalg av bilseter til barn av ulike størrelser og behov, og med mange tilpasningsmuligheter.

Se vårt utvalg av bilseter her.

 

Kilde: Delbart.co

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

129