Prisforhandlede sykler 2021

1.mars 2020 trådte den nye rammeavtalen på sykler i kraft. Vi er vinnere i flere kategorier og har syv sykler som dekker et vidt spekter av behov for barn, ungdom og voksne. Søk nå, så har du kanskje sykkelen innen sommeren.

Hva betyr det egentlig at et hjelpemiddel er prisforhandlet?

Når et produkt er prisforhandlet betyr det at det er på rammeavtale med NAV. Hjelpemidler som er en del av en rammeavtale er NAVs foretrukne produkter og en del av deres nasjonale sortiment. Når man søker om et hjelpemiddel skal det alltid vurderes først om et av hjelpemidlene som finnes i en av av rammeavtalene kan brukes for å dekke behovet for tilrettelegging. Det er disse produktene man i utgangspunktet kan få innvilget.  Rammeavtalene er delt inn i poster. I Hjelpemiddeldatabasen finner du en oversikt over de ulike postene/kategoriene som rammeavtalen for sykler inneholder. I hver kategori/post er det ett eller flere produkter, der førsteplass er det foretrukne produktet.

Trehjulssykler for barn, ungdom og voksne

Vik Power, Viktoria Power og Viktor Power er en serie med stabile og lettkjørte trehjulssykler. Disse unike trehjulssyklene oppleves som tohjulssykler. Viktoria Power og Viktor Powers innebygde krengning i rammen gjør dem ekstra stabile i svinger. De skiller seg fra tradisjonelle trehjulssykler ved at de “legger seg” i svingene, noe som også gir en tryggere følelse.

Vik Power passer for barn og unge, mens de to andre passer godt for ungdom, voksne og eldre.

En blond dame i 40-årene sykler på en Viktor Power på en asfaltlagt skogsvei. Hun smiler til kameraet og har på seg mørkeblå jakke og bukse og mørkeblå og hvite tøysko. Hun har også på seg et hvitt skjerf og en hvit hjelm.

Her gir produktsjef Mads Randem en full gjennomgang av Viktoria Power:

Trehjulssykkel med dreibart sete

Cortes en en trehjulssykkel med et stort og komfortabelt sete og en justerbar og kraftig demper som gir trygge og gode sykkelturer. Et dreibart sete og lav innstigningshøyde gjør av- og påstigningen særdeles enkel.

En mann med briller og litt grått skjegg sykler på Cortes på en asfaltlagt skogsvei. Han smiler til kameraet og har på seg knallgrønne sko, olabukse, grå jakke med oransje glidelåser, svart hjelm og svarte hansker.

Du finner en egen spilleliste for Cortes på vår YouTube-kanal. I denne filmen gir produktsjef Mads Randem en komplett demonstrasjon av Cortes trehjulssykkel:

Sittesykler/liggesykler for ungdom og voksne

Scorpion fs er en serie med tøffe fulldempede sykler med tre hjul og fantastisk komfort og fremkommelighet. Dette er et glimrende valg for brukere som skal ferdes på ulike veier og underlag. Med solide dekk og enestående uavhengig demping spiller det ingen rolle om det er nylagt asfalt eller ujevn grusvei. Med sittesykkelen Scorpion fs 20 har vi også en fulldempet juniormodell.

En mann med briller og litt grått skjegg sykler Scorpion fs 26 i skogen. Han er i farta, smiler fra øre til øre og har på seg en blå allværsjakke med oransje glidelåser. Han har på seg olabukse, knallgrønne sproty sko, svarte hansker og svart sykkelhjelm.

Scorpion fs er ikke bare en sykkel for sommerhalvåret, den kommer seg frem i all salgs vær og på all slags føre med piggdekk:

Hvorfor to hjul foran?

Syklene i V- serien (Vik Power, Viktoria Power og Viktor Power) og våre sittesykler har alle to hjul foran, og ser kanskje litt annerledes ut enn det man er vant til. Det er flere fordeler med to hjul foran. Blant annet gir det full oversikt over sykkelens bredeste punkt og sørger for god stabilitet og trygghet.

På vår YouTube-kanal finner du en egen spilleliste der produktsjef Mads Randem viser frem Scorpion-syklene og demonstrerer de ulike funksjonene. I denne videoen gir han en full gjennomgang av Scorpion fs 26:

Håndsykkelen Praschberger Comp CC

Dette er en stabil og solid hånddrevet sykkel som triller lett og sørger for ypperlig forflytning i variert terreng. Lav sittehøyde øker fartsfølelsen og gir gode turopplevelser. Den solide demperen stilles inn etter vekt og behov.

En blond dame i begynnelsen av 40-årene sykler en Praschberger Comp CC i skogen. Hun har på seg en oransje allværsjakke, svart bukse, svarte sko, grå hansker og hvit hjelm. Hun smiler bredt til kameraet. Vi ser trær og grusvei i bakgrunnen.

På vår YouTube-kanal finner du en egen spilleliste for Praschberger Comp CC. I denne videoen gir produktsjef Mads Randem en full demonstrasjon av håndsykkelen:

Våre syv prisforhandlede sykler er altså følgende:

I Hjelpemiddeldatabasen finner du mer informasjon om sykler på rammeavtale.

Ønsker du tilbud på våre produkter?

Kontakt fagkonsulenten i ditt distrikt, eller send inn en tilbudsforespørsel! Er du usikker på om du har rett til en sykkel som et hjelpemiddel kan du lese mer om temaet i artikkelen Aktivitetshjelpemidler – kjenner du rettighetene dine?

Har du spørsmål angående et eller flere av våre produkter? Ta kontakt med oss eller fagkonsulenten i ditt distrikt!