Samarbeid skal bryte ned tabuer og skam

Bardum har inngått et samarbeid med Abloom. En frivillig og idealistisk organisasjon, som jobber med å bedre levekår og livskvalitet samt fremme sosial inkludering for barn og unge med nedsatt funksjonsevne.

Det aller viktigste for Abloom er å bekjempe tabuer. I noen innvandrermiljøer er det tabu å få et barn som er annerledes. Mange føler skyld og skam når barnet ikke er som «alle andre». Ofte vet ikke familiene at det er hjelp å få, og de mottar derfor ikke den støtten de trenger og har krav på.

Bardum og Abloom skal samarbeide og jobbe opp under organisasjonens arbeid om å sikre at alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne blir verdsatt, sett og hørt!

Faridah Nabaggala er den engasjerte lederen og grunnleggeren av Abloom. Hun kan fortelle at hjelpemidler blir forbundet med skam i flere minoritetsspråklige miljøer. Det er mange i Norge som ikke kjenner til sine rettigheter – både nordmenn og minoritetsspråklige. Å bryte ned tabuer og skam, spesielt i minoritetsmiljøer knyttet til det å ha en diagnose og være avhengig av hjelpemidler, er noe av formålet med samarbeidet, opplyser Faridah.

Vi ser frem til å jobbe mot felles mål og se hva vi klarer å utrette sammen.

 

Veronica og Faridah fra Bardum og Abloom

Les gjerne mer om Abloom og bli med på Abloom filmfestival 2018, med tema Universell utforming – Teknologi gir muligheter!

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

145