Sengen RotoBed gir meg større selvstendighet

Jan Rønhoff er 52 år gammel, gift med Charlotte og fikk nervesykdommen ALS som 48 åring. For ett år siden flyttet han inn i egen pleiebolig og fikk en RotoBed Free elektrisk pleieseng.

Jan Ronhoff og hunden

Før sykdommen var jeg en aktiv bonde som elsket løping og sykling. Nå kan jeg bare stå i noen sekunder, uten støtte. Det er en stor omveltning, men jeg prøver å fokusere på de positive tingene og erfaringene i stedet for å bruke kreftene på noe negativt. Sengen har vært et utrolig stort pluss. Med ALS blir det bare verre, og hvis jeg tenker negativt og er frustrert, øker sykdommen. Før jeg fikk sengen, var det en kamp å stå opp og å legge seg; Jeg brukte så mye innsats på det og ble ofte sint. Etter den nye sengen kom på plass, er det blitt lekende lett og jeg kan nesten gjøre det i søvne.

Et slikt hjelpemiddel gjør at man kan klare å komme ut av sengen på egenhånd og man har lyst til å stå opp, noe som betyr enormt mye.

Sengen er også pen og fin å se på og den ser ut som en vanlig seng, i motsetning til en sykehusseng som er kald og steril. Det betyr mye for meg, spesielt når jeg har min datter sovende over. Når man blir syk, så er det mange ting en 11 åring må se og takle. Da er det fint at man har en seng som hjelper meg, men som ikke skiller seg for mye ut. Etter hvert kommer nok dagen da hjemmet mitt vil se ut som et sykehus, men jeg er ikke der enda. Og det er viktig for meg at min datter kan bli vant til litt av gangen.
Sengen gir meg også større selvstendighet. Det å fortsatt kunne være selvstendig er utrolig viktig når det kommer til det psykiske. I tillegg til at det gir meg den friheten jeg ønsker, så sparer det også kommunen for penger. Før jeg fikk denne elektriske pleiesengen, trengte jeg hjelp minst 4 ganger om dagen. Den eneste hjelpen jeg trenger nå, er en times rengjøring annenhver uke.

Skriv en kommentar