Hvordan ble Thomas Jacobsen skadet?

Hvordan ble Thomas Jacobsen skadet?

Thomas Jacobsen (født 4. november 1987) er en inkluderende og ambisiøs gladgutt fra Fredrikstad med et stort pågangsmot. Han er et forbilde og dyktig talent med smittende godt humør. Han utstråler positivitet og engasjerer seg i alle.

En god venn av Thomas omtaler han med følgende ord:

Thomas Jacobsen er utadvendt og omgjengelig, og kommer i god kontakt med alle han møter. Han har en vinnervilje og et konkurranseinstinkt høyere enn de fleste andre, og har alle forutsetninger for å lykkes innen alpint (sitski).

Thomas har alltid vært en aktiv gutt, men den 12. oktober 2008 gikk ting fryktelig galt i en eliteseriekamp i innebandy. Fra å være tømrer og eliteseriespiller, tok livet en brå vending. En takling resulterte i at han ble lam fra livet og ned. Livet ble snudd på hodet, og slutten på innebandykarrieren ble starten på et liv i rullestol. Ved hjelp av rehabilitering på Sunnaas og enestående støtte fra familie og venner, satset Thomas friskt på nytt.

En ny start i Oslo med studier og kjelkehockey, ga raskt resultater. Etter kun ett år på kjelkehockeylandslaget, ble debutsesongen kronet med bronse i OL 2010 i Vancouver. Allerede året etter ble Thomas utnevnt til kaptein på landslaget. Han har blitt kåret til banens beste spiller flere ganger og avgjort mange kamper under internasjonale turneringer.

Den 1. desember 2011 ble han skadet på nytt. I en landskamp mot USA ble han taklet i brystet og mistet følelsen fra halsen og ned. Skaden viste seg heldigvis ikke å være varig, men opplevelsen satte sine spor. Thomas ønsket ikke å sitte i kjelken igjen.

Etter mye hard trening og masse støtte, er det nå sitski som gjelder.  Thomas er en av landets beste sitski-kjørere og satser alt mot Paralympics 2014 i Sochi.

Jeg mener at alt skjer av en grunn. Jeg tenkte vanligvis ikke slik, men dette har gjort noe med hodet mitt. Man finner en indre styrke, noe som klarer å dra deg opp fra det hullet du har falt ned i. Man får et nytt perspektiv på livet, og opplever at man kan prestere det utroligste. Livet er ikke alltid rettferdig. Det må man godta, og så må man gå videre.

 

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

147