Starfish gjør dusj- og toalettsituasjonen enklere, tryggere og mer behagelig

Dusj- og toalettbesøk er noe de aller fleste av oss tar for gitt, og er som regel ikke et hett samtaletema. For mennesker med sterkt nedsatt funksjonsevne er ikke dette alltid like problemfritt.

Mange trenger bistand, og en dusj- og toalettsituasjon kan da være utfordrende både for brukere og hjelpere. For brukere kan det føles stressende og ubehagelig, og for hjelpere kan det være tungt og slitsomt. Dusj- og toqalettstolen Zitzi Starfish Pro gjør situasjonen enklere for alle parter. Hege Ness valgte Starfish til sønnen Håvard på grunn av alle justeringsmulighetene.

“Grunnen til at vi valgte Starfish var alle justeringsmulighetene den har”, forteller mor Hege Næss. Håvard har ikke egen sittefunksjon, og trenger derfor god støtte rundt kroppen. Derfor er Starfish ypperlig til deres bruk. Hos Håvard brukes stolen også i dusjen. Han sitter godt tiltet bakover og trenger derfor ikke vest som holder ham oppe. Det gjør dusjsituasjonen mer behagelig for alle parter. Dessuten er det særdeles plassbesparende og praktisk å slippe å ha én stol til dusjen og én til toalettet.

“Vi liker godt at den er justerbar i høyden”, forteller Hege. Det gjør at alle som jobber rundt sønnen kan tilpasse stolen etter sin egen kroppshøyde. “Alt er enklere når man slipper å bøye seg så mye”, sier hun. Dette er noe mange pleiere vil si seg enig i.  “Alt i alt er dette en stol som fungerer godt for oss”, forteller en smilende mor.

Bildet viser Hege og Håvard utendørs. De smiler til kameraet.
Hege og Håvard

Zitzi Starfish Pro er altså en kombinert dusj- og toalettstol med mange reguleringsmuligheter, hvilket gir unik støtte og posisjonering. Setet er delt og har trinnløs innstilling, hvilket gir mulighet for individuell tilpasning av setedybde, benlengdeforskjell, abduksjon og adduksjon. Den har også trinnløs innstilling av bolstøtter, som gir en meget god trepunktsposisjonering. Ryggtilten er også trinnløs og gir mulighet for regulering av hoftevinkelen, noe som er med på å bryte spastisitet. Ryggen er høydejusterbart og gir økt postural kontroll. En høyderegulerbar hodestøtte med treleddet arm gir også mange reguleringsmuligheter. Stolen har hydraulisk høyderegulering som gjør det enkelt å komme over toalettskålen samt gir hjelperen en ergonomisk arbeidsstilling.

En kan velge en rekke tilbehør for å tilpasse stolen individuelt, eksempelvis hoftestøtter, bolstøtter, armstøtter, diverse belter og seler til bruk i hygienesituasjoner, samt ulike typer fotstøtter, lårstøtter, leggstøtter, polstre og mye annet.

Mer informasjon om dusj- og toalettstolen Zitzi Starfish Pro.

 

Les også:

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

180