Sykle inne eller ute?

Når er det sykkelsesong? I Norge brukes sykkelen mest om våren, sommeren og høsten - selv om noen trosser vær og vind og sykler året rundt. Innesykling derimot skjer hele året, og de fleste kan gjøre det. Mulighetene er mange.

Sykler med piggdekk

Vi vet at sykling er et miljøvennlig og helsefremmende transportmiddel. For de som vil sykle ute året rundt finnes det muligheter for å benytte piggdekk, – også på de fleste spesialsykler som håndsykler, sittesykler og trehjulssykler med 18” sykkeldekk.

Sykle hjemme i stua

De fleste kan sykle hele året. Innesykling er et godt alternativ.
Innesykling året rundt.

Når hjemmesykling er det beste alternativet, enten på grunn av sykdom eller en funksjonsnedsettelse, er det godt at det finnes mange ulike muligheter. Bevegelse og trening av armer eller ben kan gjøres fra godstolen eller rullestolen, – kanskje samtidig som favorittserien ruller på TV. Tilrettelegging med leggstøtter, fotfiksering, terapigrep og/eller annen støtte kan være avgjørende for å få utført aktiviteten.

Terapisykkelen Thera-Trainer Tigo er et populært alternativ for innesykling.

Aktivitet = forebygging og behandling

Fysisk aktivitet og trening kan forebygge sykdom, men er vel så viktig i behandling av sykdommer og tilstander som hjerte-/karsykdom, lungesykdom, kreft, kols, diabetes type 2, overvekt og muskel-/skjelettlidelser.

Kroppen har godt av trening og fysisk aktivitet uansett alder.

Les også:

Brynjar har ALS, men er fremdeles en aktiv syklist.

Kjersti elsker å sykle inne.

Aktivitetshjelpemiddel – hvilke rettigheter har jeg?

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

126