Sykle inne eller ute?

Når er det sykkelsesong? I Norge brukes sykkelen mest om våren, sommeren og høsten - selv om noen trosser vær og vind og sykler året rundt. Innesykling derimot skjer hele året, og de fleste kan gjøre det. Mulighetene er mange.

Sykler med piggdekk

Vi vet at sykling er et miljøvennlig og helsefremmende transportmiddel. For de som vil sykle ute året rundt finnes det muligheter for å benytte piggdekk, – også på de fleste spesialsykler som håndsykler, sittesykler og trehjulssykler for voksne og barn med 18” sykkeldekk.

Les også Trehjulssykler for voksne

Sykle hjemme i stuen

De fleste kan sykle hele året. Innesykling er et godt alternativ.
Innesykling året rundt.

Når hjemmesykling er det beste alternativet, enten på grunn av sykdom eller en funksjonsnedsettelse, er det godt at det finnes mange ulike muligheter. Bevegelse og trening av armer eller ben kan gjøres fra godstolen eller rullestolen, – kanskje samtidig som favorittserien ruller på TV. Tilrettelegging med leggstøtter, fotfiksering, terapigrep og/eller annen støtte kan være avgjørende for å få utført aktiviteten.

Terapisykkelen Thera-Trainer Tigo er et populært alternativ for innesykling. Den kan brukes med både armer og ben med så mye eller lite motstand som ønskelig.

Aktivitet = forebygging og behandling

Fysisk aktivitet og trening kan forebygge sykdom, men er vel så viktig i behandling av sykdommer og tilstander som hjerte-/karsykdom, lungesykdom, kreft, kols, diabetes type 2, overvekt og muskel-/skjelettlidelser.

Kroppen har godt av trening og fysisk aktivitet uansett alder.

Hva slags spesialsykler finnes?

Det finnes en rekke type spesialsykler. Blant annet sittesykler/liggesykler, trehjulssykler, håndsykler og terapisykler. Mange av syklene får man også med el-motor. Her finner du en oversikt over våre prisforhandlede sykler. Lurer du på hvilken som tilfredsstiller dine behov best eller har andre spørsmål om syklene, ta kontakt med fagkonsulenten i ditt distrikt. De svarer også på spørsmål angående søknadsprosessen og bidrar mer enn gjerne med rettledning. Du finner også mer informasjon om prisforhandlede sykler i Hjelpemiddeldatabasen.

Les også:

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

126