Sykling hele året – både inne og ute

Hver dag, godt plassert i stolen sin sykler Kjersti flere kilometer med stor glede.

Kjersti er en ung dame på 23 år, med Rett syndrom. Kjersti har ikke klassisk Rett, men en variant som heter Speech Preserv. Dette gjør at Kjersti har begrenset med språk og hun har utfordringer i hverdagen i forhold til fysisk aktivitet.

Det var etter en samtale med ergoterapeut Marius i Larvik kommune, at familien fikk høre om terapisykling. Kjersti har en sykkel som hun bruker ute om sommeren. Hun har syklet mye, men årstidene i Norge har bydd på utfordringer. Utenom sesong, samt i dårlig vær, er det ikke så mange aktiviteter Kjersti kan gjøre, forteller mamma Ellen. I høst fikk derfor Kjersti terapisykkelen Thera-Trainer Tigo 550.

Kjersti kan nå sykle, uansett årstid og uansett vær- det er helt supert. Og det aller beste er at hun sykler med smil og glede – hun vil trene.

Kjersti sykler på en terapisykkel hjemme i stua

Terapisykkelen er utstyrt sånn at Kjersti kan trene både armer og bein – og den har ulike programinnstillinger. Mamma Ellen stiller inn lengden på treningen, hvor mange omdreininger pedalene skal ha per minutt og hvor mye tyngde Kjersti skal ha. Til daglig setter vi den på i 30 minutter – og mens hun trener kan hun høre på musikk eller se på favorittserien sin på TV, forteller mamma Ellen. Pedalene går av seg selv, men det er Ellen som til slutt bestemmer hvor fort hun vil trå.

Kjersti blir glad når hun sykler, og dette er en aktivitet hun mestrer særdeles godt. Kjersti elsker å sykle!

Ellen forteller at det at Kjersti nå får daglig bevegelse i ben og hofter er utrolig viktig for at hun skal opprettholde gangfunksjonen sin.

Terapisykling kan være et nyttig hjelpemiddel i all slags opptrening der det er behov for styrke, bevegelighet, utholdenhet og muskulær kontroll i over – og underkropp. Vedlikehold av muskelmasse er også veldig viktig med tanke på å beholde stå- og forflytningsfunksjoner. Bevegelse er også livsviktig for mange organer.

Thera-Trainer Tigo 550 tilbys i samarbeid med Nav. Du kan lese mer om sykkelen på vår produktside Thera-Trainer Tigo 550, eller i hjelpemiddeldatabasen her.

(Se klippet med den smilende syklisten nedenfor!)

2 Responses to “Sykling hele året – både inne og ute”

 1. Ellen Kamfjord Andersen sier:

  Hei

  Vil bare si at Kjersti er så fornøyd med sykkelen sin, og det er jeg også. Hun sykler nesten hver dag, i 30 minutter. Smiler og tråkker – og nå er det julemusikk det sykles etter.

  Tusen takk for et supert hjelpemiddel

  Mvh Ellen, fornøyd mamma

  • Andrea Pharo Ronde sier:

   Hei Ellen!

   Så utrolig hyggelig å høre, ingenting er bedre enn at dere er fornøyd! 🙂

   Ønsker dere en strålende uke.

   Med vennlig hilsen
   Andrea i Bardum

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

140