Terapiridning på elektronisk hest gjør underverker for balanse og muskulatur

Terapiridning er en behandlingsform innenfor fysioterapi som gir svært gode resultater hos pasienter, spesielt hos barn og unge med cerebral parese. Tilbudet om terapiridning er begrenset, og mange har av andre grunner ikke mulighet til å ri på en vanlig test. Derfor er denne elektroniske hesten populær hos mange av våre brukere. Under kan man lese litt om hva terapiridning er, hva det er godt for og hvorfor. Nederst i artikkelen finner du en film der vår fagkonsulent Geir gir en rask demonsrasjon av Lemco JOBA elektrisk sadel.

Terapiridning

Terapiridning er en metode innen fysioterapi der hestens bevegelser legger grunnlaget for behandlingen. Disse bevegelsene og måten man sitter på hesten kan løse opp spasmer og spenning i muskulaturen. Derfor er behandlingsformen spesielt gunstig ved opptrening av balanse, styrke, symmetrisk muskelarbeid og koordinasjon.

Terapiridning er kjent for å ha god effekt på nevrologiske lidelser som cerebral parese, spesielt hos barn. Denne pasientgruppen har på ulike måter problemer med å bevege seg. Ved å avspenne muskulaturen oppnår barna bedre bevegelse og balanse. Når man sitter på en hest som skritter (går) får man samme bevegelsesmønster i bekkenet som ved normal gange. Dermed kan terapiridning rett og slett gi bedre gange.

Nevneverdig er det også at terapiridning kan være nyttig for mennesker med kroniske ryggsmerter, fordi ridning gir en skånsom rytmisk bevegelse i leddene i ryggen vår.

Terapiridning kan også stimulere kognitive evner som hukommelse, initiativ, romorientering, retning, konsentrasjon og planlegging. Alle sansene aktiveres og ridningen krever reaksjoner fra hele kroppen.

Kilde: NHI.no

Elektronisk hest

Lemco JOBA elektrisk sadel er et helt unikt og ganske rart hjelpemiddel som utgjør en stor forskjell. Kort fortalt er JOBA en elektronisk hest som hverken trenger mat eller stell. Det eneste denne hesten trenger er en stikkontakt og litt gulvplass. Dessuten er den helt allergifri, og man slipper til og med å møkke.

Lemco JOBA elektrisk sadel
Lemco JOBA elektrisk sadel.

Salen beveger seg tilnærmet likt en vanlig hest og er et supert supplement til eller erstatning for terapiridning. Tilbudet på terapiridning er ofte begrenset til én gang i uken, men mange trenger det oftere for å oppnå god effekt. Noen får ikke tilbud om terapiridning, noen er redde for hest og andre er allergiske. I disse tilfellene er JOBA et flott alternativ.

Hvorfor er en elektronisk hest nyttig?

JOBA er optimal for brukere med nedsatt balanse og kjernemuskulatur, samt brukere med spasmer og nedsatt leddbevegelighet. Hesten «tøyer» hofteleddsbøyerne på en unik måte samtidig som den utfordrer kjerne og balanse med bevegelsene sine.

Jevnlig trening med Lemco JOBA elektrisk sadel kan være med på å forbedre:

  • Leddenes bevegelighet
  • Kroppsholdning
  • Balanse
  • Koordinasjon
  • Redusere spasmer

Morsom og lett tilgjengelig hjemmetrening

Benjamin trener på sin JOBA mens han ser på musikkvideo på en iPad.
Benjamin trener på sin elektriske hest hver eneste dag mens han ser på musikkvideo.

Har man nedsatt balanse og muskulatur er det i de fleste tilfeller nødvendig med mye trening og tøying i hverdagen, noe som kan virke kjedelig for en utålmodig sjel. Å ri på JOBA er morsomt for enhver og gjør det motiverende å trene essensielle muskler oftere.

Vi får tilbakemeldinger om at de elektroniske rytterne våre bruker hesten opp til flere ganger daglig i mer enn et kvarter av gangen. Det gir særdeles gode resultater: «Link til sak om Benjamin».

Hvordan fungerer den elektroniske hesten?

JOBA har et lite kontrollpanel i front der man kan velge mellom tre treningsprogrammer og åtte hastighetsnivåer. På denne måten finner man en modus som passer for alle. Det er bare å sette seg på hesten og velge treningsprogram, så er man i gang!

Den elektroniske hesten anbefales spesielt barn og unge under 26 år som et treningshjelpemiddel.

Demonstrasjon av Lemco JOBA elektrisk sadel:

Les også:

 

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

182