Hjelpemidler til ferien

I år blir det Norgesferie og mange skal ut på tur i vårt langstrakte land. Skal du reise med et funksjonshemmet barn er det helt nødvendig med noen hjelpemidler i bagasjen, men hvilke skal man prioritere å ta med seg i bilen (eller båten/teltet/campingvognen)? Vi har laget en liste med våre anbefalinger. Produktene i denne listen er prisforhandlede.

Special Tomato Sitter sete – god støtte også i ferien

Spesialsetet Special Tomato Sitter  er perfekt å ha med på tur fordi det veier svært lite og har mange bruksområder. Det har integrerte sidestøtter, abduksjonskloss og hodestøtte som gir god støtte og posisjonering. Special Tomato Sitter kan brukes i vogn, i sofaen eller i en vanlig stol. Noen flyselskaper tillater også at det brukes i flysetet.

Barn i sitter sete i sofaen

Safety Sleeper – en unik reiseseng til barn med spesielle behov

Safety Sleeper er en genial reiseseng som kan “lukkes igjen” med glidelås slik at barnet ikke kommer seg ut på egenhånd. På denne måten unngår man at barnet faller ut av sengen eller vandrer om natten. Det gjør at du som forelder kan slappe av vitende om at barnet ditt ligger trygt i sengen sin. Safety Sleeper kan brukes alene med den medfølende luftmadrassen eller i en vanlig seng. Sengen skaper et trygt lite rom som mange barn med spesielle behov har behov for, spesielt på tur når omgivelsene er nye og ukjente. Den er også fin på dagtid til lek og avslapning. Sengen er solid og tåler røff behandling i form av slag, hopping og annen type utagering.

Les også Safety Sleeper redder ferien og hverdagen

En lukket seng gir trygghet til barn med søvnproblemer. Sengen blir barnets trygge plass, og mange opplever at barnet roer seg lettere ned.

Vi vet at familier har ulike behov, og derfor tilpasser vi Safety Sleeper reiseseng etter brukerens og famiilens behov med tanke på polstring, innganger og farger. Merk at det er standardutgaven som er prisforhandlet. Sengen leveres i en koffert som den kan fraktes i, men den kan også fraktes i en annen bag sammen med annet utstyr om ønskelig.

Det er enkelt å sette opp og legge sammen Safety Sleeper, bare se her:

Special Tomato EIO barnevogn – god støtte og enkel å legge sammen

Oline i Eio vogn og Bardum vårpose

Special Tomato EIO barnevogn har mange tilpasningsmuligheter for barn med spesielle behov eller funksjonsnedsettelser. Vognen har svært gode sitteegenskaper med muligheter for variasjon i sittestillingen. Vognen gir god støtte til overkroppen, og ryggen kan enkelt legges ned i hvilestilling. EIO har store låsbare hjul som sørger for at dere kommer frem overalt der dere måtte ferdes på tur. Kalesjen er stor og god og beskytter mot regn, vind og sol. Den har også et vindu på toppen slik at du alltid kan se barnet ditt.

Special Tomato EIO barnevogn veier kun 10 kilo og er dermed perfekt å ha med seg på tur. Den passer brukere helt opp til 40 kilo og passer dermed barn i mange størrelser. Vognen er dessuten enkel å legge sammen og får plass PramPack.

EIO barnevogn er enkel å legge sammen, den har lav egenvekt (veier kun 10 kg) og høy brukervekt (40 kg).

Optimaliser EIO barnevogn med Bardum MP modulputer for mer støtte.

Spesialtilpasset bilsete gjør turen finere

Dersom ditt barn har behov for et spesialtilpasset bilsete og har dette hjemme anbefaler vi alltid å ha det med på tur, enten du reiser utenlands eller innenlands. Utenlands er det ikke enkelt å få leid et trygt bilsete, og skal det være spesialtilpasset er det nærmest umulig.

IPAI LGT bilsete med sikkerhetsbord
IPAI LGT bilsete med sikkerhetsbord.

Les også Funksjonshemmede barn i bil – hvilke hensyn bør tas?

Når man velger bilsete må man ta hensyn til størrelsen på barnet og barnets behov. Bilseter fra vanlig handel er trygge og komfortable for de fleste barn, men mange fysisk funksjonshemmede barn trenger litt ekstra støtte i form av et spesialtilpasset bilsete.  Dersom et barn mangler styrke i hele eller deler av kroppen og har problemer med å holde seg oppe i sittende stilling, vil det være enda vanskeligere når man kjører bil på grunn av svinging og humping. Et barn som sitter ubehagelig kan ha mange negative konsekvenser for hele familien og gjøre turen til en dårlig opplevelse for alle. Derfor anbefaler vi på det sterkeste å anskaffe et spesialtilpasset bilsete dersom barnet ditt har behov for det, og ta det med når dere skal på tur. Les gjerne mer om våre bilseter eller ta kontakt med en av våre fagkonsulenter for mer informasjon.

Les også Papirlapp kan redde liv

Spesialsykler til store og små

Her til lands er det vanlig å ha med seg sykler på tur, noe som kan gi mange fine familie- og turopplevelser. Vi har en rekke prisforhandlede sykler som gjør det mulig for alle å være med. Merk også at flere av dem er sammenleggbare, hvilket er ypperlig når man skal ha sykkelen med seg på tur.

Vik Power, Viktoria Power og Viktor Power er en serie med stabile og lettkjørte trehjulssykler. Disse unike trehjulssyklene oppleves som tohjulssykler. Viktoria Power og Viktor Powers innebygde krengning i rammen gjør dem ekstra stabile i svinger. De skiller seg fra tradisjonelle trehjulssykler ved at de “legger seg” i svingene, noe som også gir en tryggere følelse. Vik Power passer for barn og unge, mens de to andre passer godt for ungdom, voksne og eldre.

En blond dame i 40-årene sykler på en Viktor Power på en asfaltlagt skogsvei. Hun smiler til kameraet og har på seg mørkeblå jakke og bukse og mørkeblå og hvite tøysko. Hun har også på seg et hvitt skjerf og en hvit hjelm.
Trehjulssykkelen Viktor Power.
En gutt i 10-11-årsalderen sykler på en Vik Power på en skogsvei. Han har mørkt hår og blå øyne. Han har på seg svart bukse, mørkeblå sko, militærgrønn allværsjakke, grå hansker og en grønn og hvit sykkelhjelm.
Trehjulssykkelen Vik Power.

Cortes en en trehjulssykkel med et stort og komfortabelt sete og en justerbar og kraftig demper som gir trygge og gode sykkelturer. Et dreibart sete og lav innstigningshøyde gjør av- og påstigningen særdeles enkel.

En mann med briller og litt grått skjegg sykler på Cortes på en asfaltlagt skogsvei. Han smiler til kameraet og har på seg knallgrønne sko, olabukse, grå jakke med oransje glidelåser, svart hjelm og svarte hansker.
Cortes trehjulssykkel med dreibart sete.

Scorpion fs er en serie med tøffe fulldempede sykler med tre hjul og fantastisk komfort og fremkommelighet. Dette er et glimrende valg for brukere som skal ferdes på ulike veier og underlag. Med solide dekk og enestående uavhengig demping spiller det ingen rolle om det er nylagt asfalt eller ujevn grusvei. Med sittesykkelen Scorpion fs 20 har vi også en fulldempet juniormodell.

En dame sykler på Scorpion fs 26 i skogen. Hun smiler bredt og har på seg hvit hjelm, hvit genser og hvitt skjerf, blå bukse og blå og hvite tøysko.
Sittesykkelen Scorpion fs 26.
En ung gutt i 12-årsalderen sykler en Scorpion fs 20 i skogen. Han smiler bredt og har på seg svarte sko, olabukse, blå jakke og knallgrønn hjelm.
Sittesykkelen Scorpion fs 20 (juniormodellen).

Håndsykkelen Praschberger Comp CC er en stabil og solid hånddrevet sykkel som triller lett og sørger for ypperlig forflytning i variert terreng. Lav sittehøyde øker fartsfølelsen og gir gode turopplevelser. Den solide demperen stilles inn etter vekt og behov.

En blond dame i begynnelsen av 40-årene sykler en Praschberger Comp CC i skogen. Hun har på seg en oransje allværsjakke, svart bukse, svarte sko, grå hansker og hvit hjelm. Hun smiler bredt til kameraet. Vi ser trær og grusvei i bakgrunnen.
Praschberger Comp CC håndsykkel.

Les alt om våre prisforhandlede sykler i artikkelen Prisforhandlede sykler 2020

Kjekt å ha på tur

Her har vi listet opp noen andre ikke-prisforhandlede hjelpemidler som kan være kjekke å ha med seg på tur.

B&S bilsikringssystem

Dette er en sele som tar liten plass og er enkel å ha med seg på reise. Den stabiliserer og bistår med oppreist sittestilling. Den kan også hjelpe barn og unge som spenner seg  eller prøver å presse seg ut av bilens sete. Les mer om B&S bilsikringssystem her.

Gutt som er sikret med B&S bilsikringssystem

Er det andre hjelpemidler du tenker man bør ha med på ferie? Send oss gjerne tips til nyttige feriehjelpemidler i kommentarfeltet.

Ferie ved vannet

Det er gøy å være aktiv på vannet. Et nedsatt funksjonsnivå trenger ikke å sette en stopper for dette.

Padling for alle

Enhåndsbetjening til padleåre montert på kajakk
Enhåndsbetjening til padleåre.

Det er fullt mulig å tilrettelegge en kajakk for brukere med mange ulike typer funksjonshemming. Her finner du vårt kajakkutstyr som består av:

Sittende wakeboard

Visste du at det går an å kjøre både wakeboard og vannski selv om man er sittende? Vårt Swaik wakeboard er lekent og morsomt for hele familien!

Kjører sittende wakeboard
Swaik wakeboard.

Les også:

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

150