Tidewave – en ny og revolusjonerende vendemadrass

Madrassen innehar en unik teknologi som gir brukertilpasset bevegelsesstimuli og forhindrer trykksår. Trenger du manuell hjelp til å bli vendt i løpet av natten? Eller kjenner du noen som hadde hatt stort utbytte av en slik madrass?

Ta kontakt med oss via kontaktskjemaet.

Om Tidewave-madrassen

Vendemadrassen krummer seg rundt brukeren og beveger seg kontinuerlig i et langsomt tempo fra side til side. Dette gjør at det ikke er behov for manuell hjelp om natten til å bli vendt. Madrassens vendeprogram kan tilpasses behovet til hver enkelt, eksempelvis kan den stilles inn til å kun vende til den ene siden. Dette kan være nyttig dersom man for eksempel har en skade på den ene siden og ikke kan ligge på denne siden.

Tidewave-madrassen er stillegående og bevegelsene skjer så sakte at en ikke merker at madrassen beveger seg. Den er bygget opp av vannrette luftkammere som gjør det mulig for madrassen å krumme. Over dette ligger det en spesiallaget og behagelig skummadrass tilpasset brukerens vekt. Madrassen har en fleksibel kjerne og en fast kant som gjør den enkel å komme seg på og av, i tillegg til at kantene på madrassen forhindrer at man faller ut av sengen. Tidewave-madrassen er aktuell for brukere som veier 40 kilo og oppover!

Hvorfor bør man velge Tidewave-madrassen?

Krummingen og bevegelsesstimulien gir brukere bedre søvn fordi man unngår manuell stillingsendring, som for enkelte kan medføre oppvåkninger, smerter og/eller spasmer. Dette fører igjen til mindre stivhet og smerter og mer overskudd og deltakelse på dagtid. Madrassen forebygger trykksår opp til og med grad 4.

I filmen nedenfor kan du se hvordan madrassen beveger seg. Denne filmen spilles av i raskt tempo for å demonstrere hvordan den vender.

Forebygging av trykksår kan spare staten for 700 millioner kroner i året

Det er langt enklere å forebygge enn å behandle trykksår. Sårene er smertefulle og kan redusere livskvaliteten til pasienten. Likevel er trykksår svært utbredt på sykehus og i kommunehelsetjenesten. Å forebygge trykksår kan spare pasienten for store smerter og staten for store summer. Ett enkelt trykksår kan koste 100 000 kroner. Omtrent 700 millioner kroner går med til forebygging og behandling av trykksår i Norge hvert år, ifølge den nasjonale pasientsikkerhetskampanjen “I trygge hender”. Videre viser den til at det koster 2,5 ganger mer å behandle et trykksår enn å forebygge det. I snitt koster det 10 000 kroner å behandle et trykksår i kategori 1, mens det i snitt koster 100 000 kroner å behandle et trykksår i kategori 4.

Ved å forebygge trykksår ved hjelp av Tidewave vendemadrass slipper pasientene smertefulle sår og nedsatt livskvalitet samtidig som helsetjenestene slipper store utgifter til behandling. Å investere i trykksårforebygging vil lønne seg for deg, dine pasienter, dine ansatte og samfunnet.

Kilde: https://fagnyheter.gyldendal.no/blog_posts/forebygging-av-trykksaar-gir-bedre-livskvalitet-for-pasientene-og-koster-mindre-58357

Utprøving

Meld din interesse for utprøving i skjemaet nedenfor, Så kontakter vi deg!

Brukerhistorier

Er du fremdeles usikker?  Nedenfor kan du lese litt om tidligere brukere sine erfaringer og tilbakemeldinger.

Hanne Sofie er en av de som har brukt madrassen tidligere. Hun har MS-sykdom og brukte madrassen etter et rehabiliteringsopphold på Sandnes Helsesenter på grunn av et hoftebrudd.  Les hennes tilbakemelding her, og tilbakemeldingen fra Sandnes Helsesenter her.

“Vendemadrassen gjorde meg mer selvstendig i eget hjem. Det var en lettelse å endelig unngå å ligge halvvåken i avvente av at noen skulle komme og snu meg. Jeg merket en tydelig forbedring i rehabiliteringen etter å bytte ut de manuelle løftene med vendemadrassen. Spesielt viktig var det at jeg fikk et tilpasset vendeprogram som kun vekslet på bevegelse på den friske siden, som var eneste løsning til mitt behov i denne situasjonen” forteller Hanne Sofie.

Brynheim Sykehjem har også testet madrassen. Les mer om deres erfaringer her.

Er Tidewave-madrassen aktuell for deg eller dine pårørende? Eller kanskje har du brukere du tenker kunne vært aktuelle for denne madrassen? Ta kontakt, og meld deg på for utprøving til høsten!

Dame som ligger i en seng med to pleiere som står på huk ved en kontrollboks