Walter (49) er 100% delaktig i familielivet igjen – takket være aktivitetshjelpemidler fra Bardum

Walter (49) er 100% delaktig i familielivet igjen – takket være aktivitetshjelpemidler fra Bardum

12.august 2010. Livet er herlig. Walter (40) jobber som logistikk- og lagersjef hos en stor importør av fotoutstyr i Bærum. Sammen med kone og tre barn går han turer ved hytta, sykler og står på ski. Barna er særdeles aktive innen idrett, og selv er han på elitenivå i både vannpolo og judo.

Walther og familien på tur.

Knust av gaffeltruck

Det er lunsjpause på jobb og Walter har telefonmøte. Han tusler rundt på lageret mens han prater i telefonen. En ung gutt kjører en fullastet gaffeltruck uten tillatelse. Trucken er elektrisk og dermed stillegående, så Walter hører den ikke. Plutselig tar livet en enorm vending. Han blir truffet. Føttene og leggene knuses. I dag er han nesten helt avhengig av rullestol og har diagnosen «kronisk regionalt smertesyndrom».

Utestengt

Den tidligere svært aktive mannen føler seg utestengt. Utestengt fra all aktivitet. Familien synes ikke det er det samme uten pappa til stede på trening og annet moro.

Sykkelen redder ham fra utestengelsen

Etter litt søking på nettet finner Walter en sykkel som kan være løsningen, en Comp CC. Med hjelp fra Stål Rune i Bardum får han søkt NAV om sykkelen.

Endelig kan han sykle datteren til skolen. Han får også trent igjen og sykler til jobb hver dag. Endelig er han en del av familien igjen.

Walter sykler i dag opp mot 140 km i uken.

Walther på sykkelen sin.

Så kommer vinteren

Det blir for kaldt og glatt for sykling, og Walter er igjen i samme kinkige situasjon. Han kontakter Bardum igjen, og vipps har han en piggkjelke med både langrennsski og skøyter. Han er stadig på skitur med familien, både hjemme i Heggedal, på Gol og på Evje. De tar seg også en skøytetur Gjellumvannet i ny og ne.

Walther og hans kone på langrennstur.Walther på skøytetur i piggkjelken sin.

Sitski

I januar 2017 er Walter på et fire ukers opphold på Catosenteret. Der møter han Robert Skogvold. Walther er imponert over hva Robert får til på sitski, og blir solgt etter å ha sett noen bilder og videoer. «Jeg bare MÅ prøve dette!», tenker han. De to eldste barna husker ikke sist de sto på ski med pappa, mens yngstemann var bare to da Walter ble skadet.

Noen uker senere er Walter på Bardums vinteraktivitetsdag i Tryvann og prøver sitski for første gang. En måned senere leier han en sitski og har en herlig helg i bakken i Trysil med venner. Nå har han fått sin egen sitski og har hatt opplæring med Bardum. Han påstår at han foreløpig ikke har helt kontroll.

 

Walther kjører sitski alene.

I februar skal Walter på et tre dagers sitskikurs i Tryvann sammen med sin kone. «Kanskje jeg suser ned bakken etter det!», smiler han.

Læringskurven er bratt og vi i Bardum har troa på Walter.

Slik så det ut da vi hadde oppføring med Walter i Oslo Vinterpark:

100% delaktig – stor frihetsfølelse

Sitskien (samt sykkelen og kjelken) gjør at Walther (nå 49) endelig kan være 100% delaktig med familien igjen. Han synes det er gøy å trene og han blir i godt humør av å kjøre sitski.

«Det gir en stor frihetsfølelse, samtidig som det er gøy å kunne trene igjen, og være sammen med familien», forteller han.

I dag

Etter ulykken omskolerte Walter seg til å bli mediegrafiker/fotograf. I dag er han ufør, men har et stort ønske om å komme tilbake i 30-50% stilling.

Takknemlig

«Jeg vil bare si tusen takk for de opplevelsene og mulighetene dere har gitt meg, min familie og mange andre i liknende situasjoner. En spesiell takk til Veronica, Andrea og Stål», oppsummerer Walter.

Vi i Bardum er rørt over Walters fine ord og ønsker ham lykke til videre med sitskikjøringen. Vi krysser fingrene for mange fine dager i bakken i vinter, og gleder oss til å se ham suse nedover veldig snart! 🙂

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

199