Webinar om digital aktivitetsmedisin og Berntsen Beinlaus – 16.september – del 1 av 3

Webinaret er gjennomført. Ønsker du å se reprisen? Ta kontakt!

Fikk du ikke med deg webinaret? Kontakt oss og be om link til opptaket!

Anna Esther (84) ble rammet av akutt sykdom som førte til nedsatt funksjon. Den tidligere så aktive damen følte seg nå utrygg og svak, og hun ble sittende i stolen med strikketøyet. Da kom heldigvis Berntsen Beinlaus på besøk og fikk henne på beina igjen. Nå trener hun flere ganger om dagen, går turer ute og smiler fra øre til øre. Fysioterapeut Ragna Sigmo Skipstad forteller om Berntsen Beinlaus som har gjort dette mulig. Denne gode hjelperen gir beslutningsstøtte og økt motivasjon til å aktivisere seg i løpet av dagen.

Vi i Bardum ønsker fysioterapeuter, ergoterapeuter og helsepersonell hjertelig velkommen til vårt aller første webinar!

Vi inviterer til en webinarserie bestående av tre webinarer. Dette første webinaret er en introduksjon til konseptet “digital aktivitetsmedisin” og fremtidens personlige trener og aktivitør Berntsen Beinlaus. Det er gratis å delta på webinaret!

Digital aktivitetsmedisin i Egersund kommune

Ragna besøker Anna Esther som har hatt Berntsen i en ukes tid. Anna Esther  forteller om erfaringene sine:

Hvem er Berntsen Beinlaus?

Berntsen Beinlaus.

Berntsen er en videokommunikasjonsløsning som gir støtte og veiledning til eldre personer som mottar hjemmetjenester eller har vært på korttidsavdeling på sykehjem og trenger oppfølging. Berntsen kan også være forebyggende for personer som ønsker å bo hjemme så lenge som mulig. Aktiviseringsroboten er individuelt tilpasset med påminnelser om gjøremål og aktiviteter, og kan bistå både bruker/pasient, helsepersonell og pårørende i hverdagen.

Dagsplanen minner brukeren på at det er på tide å trene og veileder vedkommende gjennom treningen. Han sørger også for god kummunikasjon mellom bruker og helsepersonell, og i hverdagsrehabiliteringsteamet internt.

Les mer om Berntsen Beinlaus og Berntsen Robot her. 

Hva skal vi snakke om i webinaret?

Fysioerapeut Ragna Sigmo Skipstad har ledet et pilotprosjekt med Berntsen Beinlaus i Egersund kommune, der Anna Esther var en av pilotbrukerne. Det er Ragna som holder webinaret, og hun vil gjennomgå følgende:

  • Velkommen og praktisk informasjon
  • Hva er digital aktivitetsmedisin?
  • Hvem er Berntsen Beinlaus?
  • Trening med ExorLive
  • Bruk av digital aktivitetsmedisin og Berntsen Beinlaus i rehabilitering
  • Oppsummering
  • Introduksjon til neste webinar