Webinar om effekten av hverdagsaktivitet og strukturert trening hos eldre – 7.oktober – del 2 av 3

7.oktober klokken 09:00 - 09:30. Det er gratis å delta på webinaret! Meld deg på her!

Webinaret er gjennomført! Ønsker du å se reprisen? Ta kontakt!

Det første webinaret var en introduksjon til konseptet “digital aktivitetsmedisin” og fremtidens personlige trener og aktivitør Berntsen Beinlaus.  I det andre webinaret lærte fysioterapeut og forsker Elisabeth Wiken Telenius oss om effekten av hverdagsaktivitet og strukturert trening hos eldre. Fikk du det ikke med deg? Fortvil ikke, kontakt oss å be om link til opptaket. Så sender vi deg den!

Hverdagsaktivitet og Berntsen Beinlaus

Berntsen Beinlaus.

Berntsen er en videokommunikasjonsløsning som gir støtte og veiledning til eldre personer som mottar hjemmetjenester eller har vært på korttidsavdeling på sykehjem og trenger oppfølging. Berntsen kan også være forebyggende for personer som ønsker å bo hjemme så lenge som mulig. Aktiviseringsroboten er individuelt tilpasset med påminnelser om gjøremål og aktiviteter, og kan bistå både bruker/pasient, helsepersonell og pårørende i hverdagen.

Dagsplanen minner brukeren på at det er på tide å trene og veileder vedkommende gjennom treningen. Han sørger også for god kummunikasjon mellom bruker og helsepersonell, og i hverdagsrehabiliteringsteamet internt. I webinaret lærer vi om viktigheten av aktivitet hos eldre.

Les mer om Berntsen Beinlaus og Berntsen Robot her. 

Hva skal vi snakke om i webinaret?

Forskning er tydelig på at alle eldre kan bli sterkere, stødigere og få det bedre i hverdagen hvis de trener og er fysisk aktive. På tross av denne kunnskapen ser vi at alt for mange eldre lever inaktive liv. Dette får store konsekvenser for den enkelte.

Elisabeth Wiken Telenius, forsker og fysioterapeut ved Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse, gir oss en engasjert oppdatering av kunnskapen knyttet til effekter av fysisk aktivitet hos eldre. Og vi får gode tips om hvordan vi som jobber med de eldre kan motivere til – og legge til rette for hverdagsaktivitet og trening.

Vi minner om at chaten er åpen for spørsmål gjennom hele webinaret.

Lurer du på noe om Bardum sine webinarer?

Lurer du på noe om webinarene våre? Kontakt oss på post@bardum.no, så svarer vi på alt du måtte lure på.

Vi gleder oss stort og håper på å se deg der!